Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
AeroManija   |   Posnetek
S krilom odtrgal rep Airbusu A321
Konec preteklega tedna se je na glavnem turškem letališču zgodila nesreča dveh potniških letal. Na srečo brez poškodb potnikov.
Peter Pirkovič
14. maj 2018 | 11:53:27

Trk dveh letal je posnela nadzorna kamera, po prvih ugotovitvah, pa bi za nastalo škodo lahko okrivili pilota manjšega Airbusa A321, prevoznika Turkish Airlines, ki je letalo ustavil dobrih 30 metrov pred dokončno pozicijo za izkrcanje potnikov. V tistem trenutku je po letališki ploščadi pripeljal večji Airbus A330 (Aisiana Airlines), namenjen na vzletno stezo, a pilota tega letala očitno nista opazila možnosti trčenja, kar se je nekaj trenutkov kasneje tudi zgodilo. Večji Airbus je tako z desnim krilom zadel v rep letala in odtrgal vertikalni stabilizator oziroma smerno krilo. Zdaj je primer prevzela posebna skupina preiskovalcev, ki bo podala pravi odgovor, kdo od udeleženih je zagrešil napako.

Posted by Aeronews.ro
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija