Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Nihče noče kupiti letala kralja rock n rolla
Prva dražba letala pokojnega Elvisa Presleyja ni uspela, zato je zdaj tega spet prodajajo. Vas zanima delček zapuščine glasbene legende?
Peter Pirkovič
25. junij 2018 | 12:41:03

V tem primeru gre za nedelujoče in vrsto let zapuščeno letalo Lockheed Jestar 1329 iz leta 1962, ki ga je Elvis takrat imel v lasti skupaj s svojim očetom Vernonom. Po smrti omenjeno letalo že dobra tri desetletja počiva na letališču Roswell, v ameriški zvezni državi Nova Mehika, zato je temu primerno v zelo slabem stanju. Prodajalci, ki do konca julija zbirajo ponudbe za odkup, so prepričani, da bi bila to odlično naložba za prihodnost, a bo še prej ta ptica morala na temeljito prenovo. Fotografije, ki jih objavljamo, poleg dejstva, da je letalo konkretno načel zob časa, dokazujejo tudi visoko raven prestiža potniške kabine pred več kot pol stoletja. Ne manjkajo gramofon, vložki zlata in rdeča preproga. Kot zanimivost velja dodati, da je Elvis Presley poleg tega imel v lasti še večjega Convairja 880 Jet, ki je parkiran na posestvu Graceland, podobnega Jetstarja si je omislil še Frank Sinatra, kot 36.predsednik ZDA pa je v njem potoval tudi Lyndon Johnson.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija