Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
AeroManija   |   John Denver
Pravila, pravila, pravila!
V nesrečah tako na tleh kot v zraku je umrlo veliko znanih glasbenikov. Pri večini je šlo za splet nesrečnih okoliščin, tu in tam pa je kdo tudi sam izzival usodo.
Artur Švarc
13. januar 2019 | 10:51:52

Eden najbolj znanih country komadov, Take me home, Country Roads, pri nas prirejen kot Siva pot v izvedbi Aleksandra Mežka, je delo legendarnega Johna Denverja. Simpatični bjondo okroglega obraza z  velikanskim nasmehom od ušes do ušes in angelskim glasom pa je imel tudi precej temno plat, polno alkohola, nasilništva in javnih ekscesov. In tudi dejstvo, da se je požvižgal na vsa pravila, kadar je le lahko, ga je spravilo v prerani grob.

Že omenjena uspešnica, pa Leaving on a jet plane, Rocky Mountain High, Sunshine on my Shoulder in izjemna Annie's song so ga uvrstile med nesmrtne, med smrtne pa eksperimentalno letalo Long-EZ in njegov odnos do osnovnih pravil letenja.

John Denver je z njim svojo pot končal v Montereyskem zalivu južno od San Francisca 12. oktobra 1997 malo pred šesto uro zvečer. Legendarni glasbenik je bil star 53 in je letel z neizpravnim ali vsaj tehnično slabo dodelanim letalom in brez pilotske licence. Prav tako je pred poletom ignoriral dejstvo, da so rezervoarji letala praktično prazni.

Denver, rojen na silvestrovo 1943, bi pred dnevi praznoval 75-letnico, če bi ostal živ. Njegovo pravo ime je Henry John Deutschendorf mlajši, njegov oče pa je bil testni pilot v bazi Roswell v Novi Mehiki. Ni čudno, da je po njem podedoval strast do letenja, za glasbo pa ga je navdušila babica, ko je za 11. rojstni dan dobil kitaro. Kasneje se je preselil v Kolorado in tam nastopal z različnimi skupinami. Po prestolnici te zvezne države je tudi prevzel umetniško ime John Denver.

Z njegovo pesmijo Leaving on a Jet plane so Peter, Paul & Mary 1969 zasedli prvo mesto na Bilboardovih 100, slavna Take me home, Country Roads, pa je do ušes prišla 1971.

John Denver dan pred nesrečo - Long EZ je kupil od nekoga, ki ga je zgradil iz kita in naredil par neumnih modifikacij. Letalo sprednje kolo uporablja le pri vzletu in pristankom, med letom pa ga spravi. Tudi tu sedi na trebuhu.

Na dan nesreče he vzletel z letališča v Montereyu. Doma narejeno eksperimentalno letalo Long-EZ v kanard konfiguraciji s potisnim propelerjem je bilo praktično prazno in tehnik je predlagal, da ga napolnijo. Prav tako je opozoril Denverja, da je stikalo za preklop med rezervoarji na težko nedosegljivem mestu, a Denver je povedal, da za tistih nekaj minut letenja pred mrakom bo že dovolj.

John Denver je imel dolg dosje letenja pod vplivom alkohola, zaradi česar se je moral 1993 in 1994 zagovarjati na sodišču. 1996 je Zvezna letalska uprava na podlagi nadaljnjih kršitev razveljavila njegovo pilotsko licenco, a se je Denver na to požvižgal. Avtopsija je po nesreči pokazala, da je sicer bil Denver na usodni dan trezen.

Kljub temu, da je imelo letalo v desnem krilu pol rezervoarja goriva, v levem pa četrt, se Denver ni odločil za dolivanje, ki bi mu verjetno rešilo življenje. Zato je med letom za levim ramenom iskal preklopnik rezervoarja in pri tem najverjetneje po nesreči z nogo pritisnil na pedalo in strmoglavil s 100 metrov višine.

To je bil šele drugi njegov let z njegovim Long-EZ. Dobil je dobrih 30 minut inštrukcij od pilota, ki je že letel s tem modelom, a »avtor« letala, ki ga je zgradil iz kita Burta Rutana, je naredil tudi nekaj eksperimentalnih sprememb na dovodu goriva, pri čemer je bilo stikalo za preklop rezervoarja postavljeno na zelo nerodno mesto in ga bi lahko pilot dosegel le, če bi se odpel.

V osnovi sta bila stikalo in merilnik postavljena med pilotovimi nogami, v tem primeru pa jih je graditelj postavil za levo ramo izven vizualnega dosega pilota in v domeni sopotnika zadaj.

Denver je ignoriral tudi check listo pred poletom, ni pogledal v rezervoarje, tehnik mu je predlagal, da napolnita do vrha, kar je zavrnil. Preden se je podal nad zaliv, je Denver opravil nekaj touch-and-go pristankov. Kot so povedale priče, se je letalo potem, ko je priletelo nad morje, nenadoma nagnilo v desno in strmoglavilo v vodo nedaleč od obale.

Leto dni pozneje so preiskovalci uradno predstavili teorijo, da je Denverju zmanjkalo goriva in ko je skušal doseči stikalo za preklop rezervoarjev, je po nesreči pritisnil na krmilno palico in strmoglavil.

Eno glavnih pravil letenja je Ne improviziraj! Tehnik je skušal ročico preklopnika pred poletom podaljšati s posebnim vzvodom, a zaman. Zato je imel Denver s sabo ogledalce, s katerim bi lahko pogledal stanje goriva in skušal doseči preklopnik. Ogledalce so tudi našli v razbitinah.

»Neoznačeno stikalo za preklop na težko dosegljivem mestu, neoznačeni merilniki za gorivo, neustrezen trening za to letalo in pomanjkanje izkušenj na tovrstnih letalih so glavni razlogi za nesrečo,« so zapisali v sporočilu.

Če bi Denver letalo napolnil, se ne bi rabil ukvarjati s preklopom rezervoarjev. Denver je bil zelo izkušen pilot, a njegov ignorantski odnos do osnovnih pravil letalstva je pripeljal do tragedije.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija