Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
AeroManija   |   Strižni veter
Volk in trije leteči prašički
Analogija s pravljico je na mestu – strižni veter je pred tednom dni v Birminghamu onemogočal pristanke letal, a za enega je bila to le sapica.
Artur Švarc
14. januar 2019 | 3:20:00

Video, ki so ga snemali plane spotterji, nazorno prikazuje hud strižni veter nad stezo v BHX, kjer sta tako Flybejov Embraer kot EasyJetov Airbus ne samo prekinila pristanek, pač pa morala poleteti drugam, med tem ko je pilot A380 družbe Emirates le odmahnil z roko in največjega »letečega pujsa« spustil na stezo kot da je lep topel dan brez sapice.

Že 2006, ko je bil A380 še v fazi testiranj, je bil minimum za certifikat strižni veter s hitrostjo 42 km/h. Airbus je uspešno prestal teste kar pri 40 vozlih (74 km/h) pa vse do 104 km/h. Francozi so takrat zatrdili, da je to prvo letalo, ki je uspešno prestalo tako ekstremne teste in kot se je pokazalo prejšnji teden, so imeli prav. Masa in elektronika letala sta naredili svoje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija