Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Boeingov leteči avto prvič v zraku
V boj za komercialni leteči avto se je včeraj s prvim poletom vmešal tudi Boeing.
Artur Švarc
24. januar 2019 | 9:20:24

Boeingov 10-metrski leteči nekaj – napol helikopter, napol dron in napol klasično letalo, se je dvignil s tal na letališču v Manassasu v Virginiji. Po minuti lebdenja je samodejno pristal, pri Boeingu pa napovedujejo, da bodo v naslednjih testih preizkusili tudi letenje.

Boeing skupaj z Zvezno letalsko administracijo in SparkCognition razvija tudi sistem za nadzor prometa v treh dimenzijah, se pravi za zračne avtoceste kot tudi regulative in sisteme za samodejna leteča vozila, da bo frčanje med stolpnicami varno.

Prototip so zasnovali pri Aurora Flight Sciences, ki ga je lani kupil boeing, letalski velikan pa sodeluje tudi z Uberjem pri UberAIR storitvah.

Boeing računa, da bo z dvema prototipoma, ki bosta poletela pozneje letos, uspel doseči 50 milj dosega in ponesti do štiri potnike.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija