Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
X-37B nazaj na Zemlji po več kot dveh letih
AeroManija   |   Vesolje
X-37B nazaj na Zemlji po več kot dveh letih
Že v šestdesetih prejšnjega stoletja so velesile dosegle sporazum, po katerem v vesolju ni dovoljeno nameščati orožja za masovno uničenje.
Artur Švarc
29. oktober 2019 | 14:45:00

Ampak to ne pomeni, da tam ni dovoljeno testirati vojaške opreme ali vohuniti. Tako je po več kot dveh letih s svoje pete misije priletel X-37B ameriškega letalstva. Karkoli je že počel tam zgoraj, ameriški generali niso želeli pojasniti, je pa letalce postavilo nov rekord, saj je tja gor poletelo 7. septembra 2017 in v vesolju ostalo 780 dni.

V petih misijah je X-37B v vesolju preždel 2865 dni ali povprečno 573 dni na misijo. Boeing je reč sicer zdizajniral z največ 270 dnevi v mislih. X-37B v vesolje odleti na vrhu nosilne rakete, pristane pa kot raketoplan. Kmalu bo na sporedu šesta odprava, za odhod v vesolje pa bo poskrbela Space X-ova  raketa Falcon 9.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija