Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Qantas obljublja nič izpustov do 2050
Qantas obljublja nič izpustov do 2050
Qantas bo postal tretja večja letalska družba, ki si je zadala cilj nič izpustov do leta 2050. V teh prizadevanjih se je pridružila družbama Air France in British Airlines.
Urša Prosenjak
14. november 2019 | 7:42:00

Vendar ne bodo čakali na skrajni rok. Nemudoma bodo sprejeli določene ukrepe, s katerimi bodo zajezili okoljski vpliv. Eden prvih bo donacija od vozovnic potnikov, ki se odločijo za ogljično nevtralen let z njimi.

Trenutno se približno 10% Qantasovih potnikov odloča za emisijske kupone pri svojih letih. Emisijski kupon je donacija v višini količine CO2, ki preide v ozračje med enim poletom. Denar nato dobi dobrodelna organizacija, ki se bori proti podnebnim spremembam.

Poleg odprave emisij od letos dalje, pa se bo Qantas osredotočil tudi na konkretna dejanja za preprečevanje podnebnih sprememb. Nemudoma bodo začeli z razvojem trajnostnega letalskega goriva, ki naj bi imelo manj izpustov ogljika.

»Zavedamo se odgovornosti, ki jo imajo letalske družbe do zmanjšanja emisij in spopadanja s podnebnimi spremembami,« je pojasnil predsednik skupine Qantas Alan Joyce. »Nekaj napredka smo že dosegli, predvsem z investiranjem v novo floto, kjer imajo letala veliko manjši ogljični odtis.

Pozivati ljudi, naj ne potujejo z letalom , ni več rešitev. Qantas želi biti zato pionir sprememb in privabiti tudi ostale proizvajalce.

»Skrb glede emisij in podnebnih sprememb je realna, vendar ne moremo spregledati prispevka zračnega prometa k družbi in ekonomiji. Rešitev ni manj letenja, pač pa trajnostno letenje,« dodaja Joyce. »Za te ukrepe smo se odločili ne le zato, ker je to naša odgovornost, pač pa tudi zato, da bi poteza privabila čimveč potnikov."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija