Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
AeroManija   |   BATS
Avstralski Skynet
Ime mu je BATS in ga upravlja umetna inteligenca, narejen je za zračno bojevanje in podporo.
Artur Švarc
6. maj 2020 | 7:41:00

BATS je prvi Boeingov dron, ki bo sodeloval kot opora letalom na bojnih misijah in je rezultat največje Boeingove investicije izven ZDA.

Lani v začetku leta je Boeing na Avstralskem mednarodnem letalskem sejmu pokazal koncept z imenom Boeing Airpower Teaming System ali BATS, pa tudi Loyal Wingman. Njegova glavna naloga je, da neodvisno leti sam ali kot podpora letalom s posadko.

V začetku aprila je Boeing potrdil, da je prototip narejen, samo mesec dni pozneje so Avstralske letalske sile dobile svojega prvega drona z umetno inteligenco.

To je v ponedeljek sporočil Boeing, začenja pa se testni program, ki mu bodo sledili še mnogi širom sveta. Avstralske letalske sile bodo drona najprej testirale na stezi, konec leta pa naj bi tudi prvič poletel.

Umetelna pamet, ki poganja BATS, zna izpolnjevati svoje naloge ali pa se pridružiti drugim letalom. Sistemi zmorejo vse, od izvidništva do elektronskega vojskovanja, med katerimi lahko aktivno preklaplja v trenutku.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Airbus (vojaški del) je tudi razvil nekaj podobnega, vem, ker je bratranec del ekipe, pa tudi skrivnost ni, da ne bo kdo zdaj, kaj se te greš ti ?!
6.5.2020 9:20:31

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija