Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Airfrance predčasno v pokoj pošilja celotno floto Airbusov A380
Iz francoske letalske družbe so sporočili, da bodo predčasno upokojili orjaške ptice in jih nadomestili z okoljsko ustreznejšimi izvedbami letal.
Peter Pirkovič Eric Prevot in Airbus
22. maj 2020 | 12:02:00

Če so pri AirFrance še nedolgo o tega napovedovali, da bodo floto Airbusov 380 dokončno ukinili šele konec 2022, je koronavirus poskrbel, da so se scenariji o upokojitvi začeli odvijati s svetlobno hitrostjo. Šef skupine AirFrance in KLM je sporočil, da bodo v okviru trenutne krize, ki je močno prizadela tudi letalski promet, zaključili z operacijami največjega potniškega letala na svetu. AirFrance ima v svoji floti skupno 9 letal tipa A380, od tega jih nekaj v lasti družbe, za preostale pa so sklenjeni različni tipi lizinških pogodb. Kot so zapisali, bo opustitev letenja s temu letali za družbo pomenilo 500 milijonov evrov manj finančnega bremena. 

Istočasno napovedujejo, da bodo Airbus A380 nadomestila letala nove generacije, vključno z Airbusom A350 in Boeingom 787, katerih dobave še potekajo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
aichI
Žalosten konec za velikega ptiča, če se j e Airbus 10 let nazaj zdel kot zmagovalec v tej velikanski bitki, je 10 let pozneje ekonomija naredila svoje.
22.5.2020 12:47:42
jetman
Škoda. Airbus je Boing posekal na celi črti kar se tiče največjega letala. Se je pa Boing pred desetletjem odločil za drugačno strategijo. Napovedali so zmanjšanje poletov preko tako imenovanih hub-ov in povečanje direktnih letov z letali z večjim dosegom. Očitno je bila strategija prava. Napolniti A380 se je izkazalo za zelo težavno. Planetarni izbruh epidemije bo v letalstvu odnesel še marsikaj, ne samo A380.
22.5.2020 15:08:12

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija