Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
AeroManija   |   Varnost
Bryantova nesreča bo prinesla izboljšanje varnosti
Konec janurja je helikopter s slavnim košarkarjem treščil v hribe nad Los Angelesom in umrlo je 9 ljudi.
Artur Švarc
19. junij 2020 | 11:44:00

SIkorsky S-76 podjetja Island Express je letel prenizko v slabih vremenskih pogojih – v zelo gosti megli. In kar je najhuje, ni imel certifikata oziroma dovoljenja za to in ni bil opremljen z najnujnejšo opremo za instrumentalno letenje. V praksi je pilot letel povsem na slepo in se zanašal le na to, kar je videl iz kabine.

 

Kongresnik Brad Sherman je zato vložil predlog zakona, ki bo za vse zasebne helikopterje, ki imajo šest ali več sedežev, zahteval obvezno opremo za instrumentalno letenje. Med drugim sem spada tudi sistem za opozarjanje pred tlemi ter snemalnika parametrov leta in glasov iz kabine. S takimi pripomočki bi Kobe Bryant verjetno še danes metal na koš.

Pobudi se je pridružila tudi Bryantova žena Vanessa, ki je v nesreči izgubila tudi hčerko Gianno, prav tako košarkarico.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija