Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
AeroManija   |   F-117
Oprostite, nismo vedeli, da je neviden
Ena od zanimivejših zgodb v letalski in vojaški zgodovini se je zgodila nedaleč od nas med spopadom Nata in Miloševičevega režima leta 1999.
Artur Švarc
11. januar 2018 | 20:27:59

Lochkeedov F-117 Nighthawk je bil prvi operativni nevidni lovec, ki je bil takrat tako napreden, da niti ameriška javnost ni smela vedeti za njegov obstoj. Njegova najbolj pomembna lastnost, da je bil neviden, česar pa Srbi na žalost niso vedeli in so 1999 med napadi Nata na Srbijo enega sestrelili – gre za edino letalo te vrste, izgubljeno v bojih.

O samem zapletu zgodbe ne bi razpredali, Miloševičev režim je uporabil še zadnjo rešilni bilko, da bi obstal na oblasti in zapeljal vojno še na Kosovo, zibelko srbstva, kot so se takrat tolkli po prsih. Kako se je končalo, vemo in Kosovo je danes neodvisna država.

Slike pobitih albanskih civilistov so obkrožale svet in zveza Nato je pozvala Miloševiča, da takoj preneha s tem početjem, ker je Srbija odklonila, je Nato ukrepal.

Napadi na srbsko infrastrukturo so trajali od 24. marca do 10. junija 1999, kar je pripomoglo h dokončnemu razpadu Jugoslavije (nastala je Srbija) in koncu Miloševičevega režima.

V poletih nad Srbijo je sodeloval tudi ameriški polkovnik Dale Zelko, veteran zalivske vojne v Iraku, ki je nad Srbijo do tega dogodka poletel že trikrat, življenje pa se mu je v četrto temeljito spremenilo.

Zvečer 27. marca 1999 je Zelko poletel proti tarčam v okolici Beograda, prejšnji napadi so bili zaradi naprednega ruskega protiletalskega sistema IADS neuspešni. Napad bi moral vključevati večje število letal, a je slabo vreme običajna letala prisililo, da ostanejo na tleh, medtem ko je takrat še zelo napredni F-117 dobil zeleno luč. Letala te vrste, ki je bilo operativno že od 1983, do takrat še niso sestrelili, zato je bil Zelko brez skrbi, in čeprav so imeli napredne protiletalske rakete, je bil radarski sistem še iz časov mladega Elvisa Presleya. F-117 je bil kot rečeno, nevidno letalo. Ne za oči, vsekakor pa za radarje. No, ne čisto, njihov radarski odtis je bil zavoljo posebne oblike in materialov, ki so absorbirali radijske valove, zanemarljiv. A vsakič, ko je letalo odprlo lopute rež za orožje ali spustilo kolesa, je izgubilo velik del te prednosti. Na to Američani v začetku niso bili pozorni, Srbi pa so to zelo hitro pogruntali.

Oblika in materiali F-117 odlično zavajajo sodobne radarje s kratkimi valovnimi dolžinami, ki so precej krajši od objektov, ki jih iščejo. Kot bi vrgli kroglice v temo in prisluškovali, če so kaj zadele. A zastareli dolgovalovni radarji, ki jih je imela srbska vojska, so delovali na drugačnem principu – kot bi imeli dolgo palico in z njo česali po mlaki. Ko na nekaj naletite, potem je to tam. In Srbi so to podrtijo modificirali, da je imela še daljšo valovno dolžino, pri čemer letala sicer niso locirali, so pa vedeli, da je tam. Zapovrh so uspešno prestregli še Natove komunikacije in tako so vedeli, da se bliža F-117. Tega pilot Zelko ni mogel vedeti, so pa Srbi na tleh čakali in poveljnik 3. bataljona 250. protizračne jedinice v Beogradu, Zoltan Dani, ga je čakal. Da bi prikrili svoje položaje, so svojo opremo uporabljali natanko 17 sekund. 17 sekund je bilo dovolj, da so zaznali Zelkov prilet ob 8. uri in 15 minut zvečer, kakih 50 kilometrov stran. A trenutek resnice je napočil, ko je Zelko odprl lopute za orožje, je protiletalska enota z raketami uspela ujeti prihajajoči F-117 in izstrelila dve raketi.

Kot je povedal Zelko, je prva raketa priletela tako blizu, da se je od letala odbila, brez da bi eksplodirala, druga pa je zarezala naravnost v motorno gondolo. Zelko je najprej pomislil: »odličen strel!«. Kljub vrtinčenju proti tlom se je Zelku uspelo izstreliti in je s padalom pristal približno dva kilometra od padlega letala. Kljub protokolu je  takoj javil svojo lokacijo in si v bližini kraja Ruma našel zatočišče v vodnem jašku, prekritim z rastlinjem. Padalo in opremo je zakopal, sebe pa namazal z muljem. Kljub temu, da so domačini videli pristanek padala, ga ne vojska, ne policija s psi ni uspela najti. Pozneje to noč je Zelka rešil helikopter in ga prepeljal nazaj v Aviano.

Srbi so sestreljenega Nočnega sokola uporabili za propagando in najbolj znani slogan je bil »Oprostite, nismo vedeli, da je neviden.«, kabina, krilo in sedež so danes razstavljeni v beograjskem letalskem muzeju, a kar je Američane najbolj bolelo je to, da so vzorce materialov dobili tako Rusi kot Kitajci.

Leta 2009 je eden od Danijevih sinov na internetu videl Zelkovo zgodbo in prišel na idejo. Kontaktiral je srbskega režiserja Zeljka Mirkovića, ta pa je stopil v stik z Ameriškim letalstvom in tako sta se Dani in Zelko začela pogovarjati. 2011 je Zelko obiskal Srbijo in se srečal z Danijem, ki se je od takrat nehal ukvarjati s sestreljevanjem letal in odprl pekarno, tako Danijeva kot Zelkova družina pa sta ohranili prijateljske stike.

Naslov dokumentarca, ki ga najdete na YouTubu, je Drugi susret (Drugo srečanje) ali The Second Meeting.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
Super članek,lepo napisano.
12.1.2018 8:40:00
Jon
Dobra zgodba ja
12.1.2018 9:46:11

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija