Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
AeroManija   |   Suhoj Su-57
Rus pete generacije
Potem, ko so Američani že pred leti v operativno uporabo spravili F-22 Raptorja, se peti generaciji reaktivnih bojnih letal pridružuje tudi ruski Su-57, ki so ga te dni opazili na nebu v Siriji.
Artur Švarc
3. marec 2018 | 10:01:30

Še vedno v preikzuševalni fazi je nekdanji T-50, ki zdaj sliši na ime Su-57, na bojišču v Siriji zato, da nabira izkušnje. V to generacijo spadata še ameriški F-35 Lightning II, bržkone največja zabloda vojaške opreme v zgodovini in kitajski Čengdu J-20. Peto generacijo zaznamujejo radarska nevidnost in izredne manevrirne sposobnosti. Čeprav je med četverico Su-57 največji in najtežji, pa ni povsem radarsko neviden, kljub določeni podobnosti z ameriškim F-22 in posebni barvi, ki vpija radarske valove, Su-57 nima stealth lastnosti, njegova radarska nevidnost je komajda kaj večja od evropskega Eurofighterja.

Kljub temu je zahvaljujoč elektronski opremi rusko letalo sposobno zaznati tudi F-22 na oddaljenosti približno 50 kilometrov, vendarle ne dovolj natančno, da bi lahko vanj usmeril orožje, tu ima F-22 očitno prednost, saj lahko ruskega nasprotnika vidi prej in tudi strelja prej. A ob neposrednem dvoboju, starem dobrem klasičnem dog fightu, F-22 ni več v prednosti. Raptor ima dvodimenzionalno vektorsko usmerjanje izpuha, medtem ko ima Su-57 tridimenzionalno usmerjanje iz obeh motorjev, kar mu omogoča praktično nore manevre vrtenja okoli navpične osi, neodvisno od vektorja leta. Strokovnjaki menijo, da sta obe letali vsaka s svojimi prednostmi praktično enakovredni in od okoliščin boja lahko zmaga eno ali drugo.

In kako so se Rusi pridružili zgodbi pete generacije? Letalo, ki bo prihodnje leto, ko pride v operativno uporabo, zamenjalo Su-27 in Mig 29, je prvič poletelo januarja 2010, korenine razvoja pa segajo še globoko v osemdeseta leta v čas Sovjetske zveze. Pri Mikojanu so pripravili MiG 1.44, potem pa se je vse skupaj zaradi razpada velike države ustavilo za deset let, prototip MiG 1.44 pa je prvič poletel šele 2000, skoraj deset let za rokom, ko je bil že zastarel. V tem času so pri Suhoju na svojo pest peljali projekt z internim imenom T-50 in 2002 zmagali na razpisu PAK FA za bojno letalo pete generacije.

V dolžino letalce meri kar 22 metrov in tehta 18 ton, notranji rezervoarji pa lahko sprejmejo do 10.300 kilogramov goriva. Prav tako kot njegov ameriški konkurent, ki je v operativni uporabi že od 2005, Su-57 dosega hitrost 2 Macha (2600 km/h), med tem ko brez dodatnega izgorevanja doseže spodobnih 1,6 Macha. Su-57 doseže višino 20 kilometrov in ima občutno večji doseg od konkurentov, kar 3500 kilometrov. Tudi razpon kril 13,95 metra SU-57 uvršča med največje lovce vseh časov.

Glede na to, da novo rusko letalce razen s čelnega profila praktični ni nič kaj radarsko nevidno, ima možnost ob šestih raket v notranjih kontejnerjih, še šest pa na zunanjih nosilcih, odvisno od bojne naloge. Kot je pri Rusih že tradicija, imajo med razvojem vedno težave z motorji in trenutno ima največ Su-57 dva turboreakcijska Saturna 117, v prihodnje pa jih bodo nadomestili z močnejšimi Saturn 30.

Razvoj je potekal skupaj z Indijo, ki si obeta svojo prirejeno različico, ki bo na voljo od 2020, pri Suhoju pa so napovedali, da bodo z obstoječo tehnologijo zgradili še nekoliko manjše namensko lovsko letalo. Od osmih prototipov, ki letijo, sta se dva te dni znašla v Siriji, kjer ocenjujejo njegove lastnosti (analitiki menijo, da pihajo na dušo Indijcem, da bi čimprej zaključili naročilo svojih letal) in glede na verbalno rožljanje z orožjem, pred nekaj dnevi tudi Putina in to, da se na istem nebu nad Sirijo srečujejo ameriški in ruski letalci, lahko v letih, ki prihajajo, obeta veselico tipa Hladna vojna II ali še kaj bolj zloveščega, kar smo do zdaj videvali v različnih igrah. Izkušnje pa seveda govorijo, da je to že od nekdaj in bo še dolgo tako, le merjenje, komu nese dlje. Pri tem pa gre tehnični razvoj hitro naprej.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija