Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
motonovice   |   S-Bikes F50e
Po mestu brez zadihanosti in potnih srag
Pri slovenski blagovni znamki S-Bikes so predstavili električno kolo, ki je veliko več kot le kolo, na katerega je nameščen kompakten elektromotor.
Marko Hanželič Peter Pirkovič
19. september 2017 | 12:22:08

Gre namreč za izdelek, ki želi biti tudi trendovski, hkrati pa omogoča neutrujajoče in hitro potovanje po urbanih središčih, še posebej, ker se kolo v tem okolju zaradi vse boljše infrastrukture kolesarskih stez in pomanjkanja parkirnih prostorov, izkaže za najboljšo izbiro.

S-Bikes F50e je vsekakor korak v pravo smer. Skupaj s tujimi dobavitelji so ga razvili pri podjetju Špan, ob pomoči pri poganjanju koles pa je njegova pomembna pozitivna lastnost tudi zložljiv okvir, kar pomeni, da ga lahko zložimo v prtljažnik povprečnega osebnega avtomobila ali v kot pisarne, pri čemer ne zasede več prostora kot velik kovček. Baterija znamke Samsung je vgrajena v okvir kolesa, ki jo je mogoče polniti zgolj s priklopomo na domače omrežje ali povsem ločeno od kolesa. Postopek je enostaven, polnjenje pa traja tam okrog 4 ure, a bolj enostavno je to storiti zvečer pred spanjem in zjutraj je kolo pripravljeno na nove dogodivščine. Tovarniški podatki pravijo, da bi baterija zmogla premagati do 65 kilometrov vožnje, kar ni ravno pravi podatek, saj je domet v praksi odvisen predvsem od konfiguracije terena in od uporabe programov. Bolj realna je številka okrog 30 km, a tudi to je pravzaprav kar zajeten domet, ob predpostavki, da se kolo uporablja v mestu. Uporabna plat baterije je, da ta lahko služi tudi kot polnilnik za mobilne naprave, saj ima USB-vmesnik, pohvaliti pa velja tudi svetilnost LED-svetil, ki omogočajo, da ste opaženi v prometu. Omeniti velja tudi dejstvo, da ima S-Bikes F50e tudi vgrajeno zaščitno ključavnico, kar pomeni, da bodo imeli tatovi precej dela.

Pravzaprav je električno kolo ena sama zabava, ki prav pride predvsem v zgoščenih mestnih ulicah. Vseeno dobro pripomore k telesni aktivnosti, kljub temu, da pri vrtenju izdatno pomaga elektrika. Dobra lastnost kolesa je tudi možnost enostavnega zlaganja, kjer sta potrebni le dve enostavni potezi. Pa tudi 22 kg, kolikor tehta kolo, je sprejemljivih za dvigovanje.

Občutek med samo vožnjo je sprva vsaj malo nenavaden, saj lahko pedala vrtite konstantno, kolo pa še kar pospešuje. Zanimivo in vsaj malo adrenalinsko, čeprav se človek na vse skupaj zelo hitro navadi. V pomoč je tudi pet načinov delovanja, ki jih uporabnik enostavno izbira preko krmilnika Eco-Sport. V Eco načinu je prilagojen maksimalni doseg kolesa, medtem ko športni način omogoča že omenjene adrenalinske pospeške.

Ustrezne pojemke omogočajo visoko zmogljive diskaste zavore, v serijsko opremo, če se lahko izrazimo po avtomobilistično, pa sodijo tudi 3-kraka lita platišča v matiranem črnem izgledu, 7-stopenjski menjalnik Shimano, potovalni računalnik, upravljalnik delovanja Eco Sport s petimi režimi upravljanja elektro motorja, integriran opozorilni zvonec ter prilagodljivo prednje vzmetenje. 

Pri podjetje iz Brezovice pravijo, da je zanimanje za omenjeno kolo, ki ima tudi druge različice, precejšnje, tudi zaradi razmeroma dostopne cene, ki znaša evro manj manj kot tisočaka. Za omenjeno ceno uporabnik dobi zelo dobro opremljeno in zmogljivo električno kolo trendovskega videza in visoke uporabnosti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija