Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Pri razvoju tega motocikla je sodeloval večkratni F1 prvak
Da so Lewisu Hamiltonu pri srcu tudi dvokolesniki, je znano že lep čas. Posebej blizu mu je znamka MV Agusta, ki je do pred kratkim bila del Mercedesove AMG divizije. A poglobljena ljubezen med dvema draguljema ima za posledico omejeno serijo motociklov.
Peter Pirkovič MV Agusta
29. september 2017 | 10:33:22

MV Agusta F4 LH44 je motocikel izdelan na osnovi modela F4, ki je mu je Lewis Hamilton dodal nekaj svojih idej. Nova je rdeča barva, nekaj aerodinamičnih delov je izdelanih iz ogljikovih vlaken, sedež je odet alkantaro, vetrobran je malenkost temnejši, novo je Öhlinsonovo vzmetenje, serijski izpuh s štirimi zaključki pa je dobil novo zamenjavo iz titana, ki je dvokolesni zverini prineslo nekaj dodatne moči. Agregat zdaj razvija 212 konjev. Cena motocikla se bo gibala okrog 50 tisoč evrov, število motociklov pa bo jasno omejeno. Na voljo jih bo le 44.

»Navdušen sem, da lahko še naprej sodelujem z MV Agusto. Delo z Giovannijem in fanti je nekaj posebnega pri tej znamki. Njihova strast za inženiring in pozornost do detajlov ima za posledico osupljive dirkalnike na dveh kolesih,« pove Lewis Hamilton.

»Še bolj navdušen pa sem nad dejstvom, da lahko zdaj predstavim svoj novi motocikel F4 LH44. Videti je izjemno in imel sem to srečo, da sem z njim prevozil kar nekaj testnih kilometrov na stezi v Italiji. Lahko povem, da omenjeni izdelek združuje najboljše iz obeh svetov, a izdelanih bo le 44 primerkov in upam, da bodo novi lastniki na njem uživali vsaj tako dobro kot jaz,« še dodaja trikratni F1 prvak. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija