Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
motonovice   |   Yamaha Niken
To je trikolesni motocikel in ne skuter
Pravijo mu posebnež iz Iwate, a Japonci so mu nadeli ime Niken in ga na premiero poslali v italijanski Milan. Na motociklistični salon EICMA.
Peter Pirkovič
8. november 2017 | 10:25:40

Pravzaprav je to nadaljevanje študije MWT-9 iz tokijskega salona pred dvema letoma, ki je zdaj dobila serijsko obliko in bo naprodaj od sredine prihodnjega leta. Z razporeditvijo teže med sprednjim in zadnjim delom v razmerju 50:50, ima Niken vgrajen agregat iz modela MT-09 s 115 konjskimi močmi, ki obljublja obilo zabave na cesti. Bolj kot tehnika, bo v tem primeru uporabnike zanimala ciklistika tega trikolesnika, za katerega pri Yamahi trdijo, da je primerljiva s tistimi iz klasičnih motociklov s pomočjo posebnega sistema Leaning Multi-Wheeler.

Opremljen s 15- oziroma 17-palčnimi platišči in gumami Bridgestone (120/70 in 190/55), ima spredaj dvojno vzmetenje in nastavljivo vzmetenje za zadnje kolo, ne manjka Quickshifter, Traction control, medtem ko je razdalja med sprednjimi kolesi izmerjena na 41 cm. Oblikovni posebnež bo opremljen tudi s posebnim zaslonom, kjer bo uporabnik spremljal številne podatke o vožnji, spreminjal mape ali pa vključil delovanje tempomata. Za vožnjo ponoči bodo skrbeli LED žarometi, aluminijasta posoda za gorivo pa sprejela 18 litrov bencina.

In še nekaj je potrebno razčistiti. V tem primeru ne gre za skuter, pač pa običajni motocikel.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Vse kar vidim so višji stroški.
9.11.2017 16:15:15

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija