Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Stezo na Grobniku vendarle začeli obnavljati
Od včeraj pa vse do konca marca bo nam najbližja dirkaška steza zaprta zaradi prenove, ki bo upravljalca objekta stala nekaj več kot 1,2 milijona evrov.
Peter Pirkovič Grobnik
5. december 2017 | 11:23:37

Čeprav so prenovo napovedovali že spomladi, se dela do včeraj niso začela, saj je imelo vodstvo kakopak težave pri nabiranju potrebnega denarja. No, zdaj so 9,5 milijona hrvaških kun oziroma nekaj več kot 1,2 milijona evrov le nabrali in začeli popolno rekonstrukcijo steze, ki mora biti zaključena do 25. marca 2018. Kot pravijo odgovorni, prvih pet faz rekonstrukcije nima neposrednega vpliva na vreme, zato bodo ta dela dokončana do 20.februarja, postavljanje asfalta na 4.168 metrov dolgi stezi pa se bo odvijalo glede na vremenske vplive. Vsekakor mora biti prenova končana še pred koncem marca, saj imajo takrat napovedan obisk predstavnika tehnične komisije FIM, ki bo izdal novo licenco za omenjeno stezo. 

Steza na Grobniku je bila uradno prvič preskušena, ko so 17.septembra 1978 tam gostili dirko svetovnega prvenstva v motociklizmu. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija