Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Na Grobniku gre obnova po načrtih
Vse kaže, da bo nam najbližja 4,1 kilometra dolga dirkaška steza odprta, tako kot je bilo sprva načrtovano, konec prihodnjega meseca.
Peter Pirkovič Miroslav Krpan/Automania
19. februar 2018 | 9:34:30

Dela, ki so se intenzivno začela pred dvema mesecema, se tudi v teh hladnih zimskih dneh nadaljujejo s polno paro in ne predstavljajo nikakršne ovire. Pravzaprav steza in okoliška infrastruktura počasi dobivajo novo podobo, medtem ko popolna preplastitev asfalta šele prihaja.

»Zadovoljni smo z dosežki, saj smo glede na časovnico kakšen dan, morda teden pred načrtom gradbenih del. Dokončanje obsežnih del bo zaključeno z novo asfaltno plastjo, ki jo bomo polagali v začetku oziroma v sredini marca, ko bodo temperature zraka in površine nekaj zaporednih dni dovolj visoke za kakovostno oprijemanje asfalta na površino,« za hrvaške novinarje pove Zdenko Šantić, direktor Automotodrom Grobnik Ltd.

Poleg nove asfaltne površine bodo v celoti zamenjali vse robnike in razširili nekatere izletne cone, medtem ko je glavna stavba dobila novo barvno podobo. Po 40 letih je to prvi resnejši gradbeni poseg v to dirkališče, ki je v letu 1978 prvič gostilo dirko svetovnega prvenstva, a zadnjih nekaj let velja za eno glavnih atrakcij za motociklistične in avtomobilske navdušence iz Hrvaške, Slovenije, Italije, Avstrije in nekaterih drugih bližnjih držav.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Alfafil
Super, upam, da asfalt ne bo več tako požiral gume.
19.2.2018 10:12:30

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija