Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Policija vabi motoriste na kratke tečaje pred novo sezono
Pretekli konec tedna se je motoristična sezona začela v pravem slogu. Lepo vreme in primerne temperature so botrovale, da se je na cestah znašlo ogromno voznikov motornih koles, a to je žal prineslo tudi osvežitev črne statistike.
Peter Pirkovič Policija
4. april 2018 | 9:08:59

Ob spomladanskih začetkih motoristične sezone se policisti še posebej trudijo opozarjati vse, ki imajo namen brusiti ovinke, da morajo biti v tem začetnem času precej previdni, saj ceste ponekod še niso primerno očiščene in asfalt ni tako vroč kot poleti, to pa posledično prinaša manj oprijema. V ta namen skupaj z Darsom na številnih lokacijah po Sloveniji organizirajo tečaje vožnje, kjer bodo policisti inštruktorji osveščali o vseh pasteh na cestah. S klikom na povezavo preverite, kje je vam najbližja lokacija tečaja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Fero
Nujno potrebno, nekaterim tudi čip v glavi menjat. Sicer je pa največkrat vzrok nesreče vožnja pod omejitvijo. Gredo prepočasi, pa ne morejo ovinka zvozit.
4.4.2018 10:07:32
Pr0ph3t
@Fero, glede čipa se popolnoma strinjam. Res mi ni jasno kaj se nekaterim dogaja v glavi (primer iz ponedeljkove vožnje, ko mi v nepregleden ovink pripelje dedek s starim bavarcem - boxerjem po moji strani. Še dobro, da so bili refleksi na mestu, drugače ne vem če bi tukaj pisal). Opažam pa, da je velik problem rutina. Moto turizma je vedno več in ljudje (vozniki avtomobilov, traktorjev in drugega čuda na 4 in več kolesih) se še vedno obnašajo, kot so se pred 20 ali 30 leti. Brez pogledat, brezglavo pripeljejo (ali zapeljejo) na/iz stranske na glavno cesto. Jaz na motorju pa moram skrbet zame in še za njih... potem pa itak jaz kriv, ker sem skozi naselje peljal 52 po števcu. Druga težava je v teh lokalnih (vaških) racerjih s prevelikim egom (primer, ko smo vozili v tekoči koloni 20ih vozil izven naselja dobrih 90km/h in se gospodič pripelje najprej za kolega, nato se vrine med njega in mene (mi je že dvigovalo kapo, ker se mi je prilepil na auspuh - ne vem, če je bil več kot 1 meter za mano), potem se pa živcira, ker gre kolona prepočasi. Začel je brezglavo prehitevat po 2 avtomobila (velikokrat tudi v škarje)... Na koncu smo ga ujeli na semaforju. Ne vem zakaj je potrebno voziti tako blizu izpuha motorja in izzivat nesrečo. Ne zavedajo se, da če je potrebno zavirati, da ni variante, da bi se avto ustavil pred motorjem. Posledice pa poznamo. Tako, da ni problem samo v motoristih ampak se med vsemi udeleženci dobi nek % pacientov, ki radi izzivajo nesrečo. Velik problem pa je itak naša cestna infrastruktura, ki je z dneva v dan slabša. Novo položen asfalt odskakuje in je že nov gladek, voda ne odteka zaradi napačnih naklonov asfaltne površine in zamašenih odtokov, peska od posipanja je več kot v gramoznici, bankine so v veliko primerih narejene iz rečnega peska (avstrijci imajo lepo travo posajeno, ki preprečuje nanos peska na vozišče). Ko se človek zapelje na avstrijski asfalt ali pa v dolomite se prav odpočije. P.S. kultura hrvaških voznikov je veliko bolj motoristom prijazna kakor pa slovenska (glede tega mislim, da smo na dnu. Na balkanu sem se samo še na Kosovem počutil bolj ogroženega, povsod drugod pa varnejšega kot pri nas (Albanija mi še manjka na spisku)).
4.4.2018 14:12:01

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija