Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
motonovice   |   Prenovljena steza
Na Grobniku vse nared za prvi dirkaški vikend
Preverili smo stanje na nam najbližji stezi, kamor v motoristični sezoni zahaja tudi ogromno slovenskih navdušencev motociklizma. V ponedeljek ob 12.48 so položili še zadnji meter novega asfalta.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
11. april 2018 | 11:27:54

Že nekaj let napovedana prenova grobniške steze, ki se je niso dotikali tako rekoč že več kot štiri desetletja, je zdaj pri koncu. Delavci so pred nekaj dnevi vendarle zaključili polaganje asfalta, čeprav so bili že večkrat primorani svoje delo prestaviti zaradi neugodnih vremenskih razmer, zato tudi niso uspeli uloviti načrtovanega roka zaključka del, ki je bil postavljen na 25.marec. A zadnjih nekaj dni jim je bilo vreme naklonjeno, zato so pohiteli s polaganjem asfalta, za kar so potrebovali 66 ur, 5200 ton asfalta in 180 kamionov. 

Kratek obisk tega dirkališča pokaže, da z izjemo nove plasti asfalta, novih robnikov in preureditev nekaterih izletnih con, drugih posegov ni bilo. Vse ostaja bolj ali manj enako. A že samo prenova steze je dobra popotnica za prihodnost tega sicer močno zasedenega dirkališča, saj je vrednost te investicije presegla 1,2 milijona evrov, nabiranje tako enormnih sredstev v teh časih ni enostavno in upravljalec steze bo še lep čas bankam plačeval najete kredite.

Čeprav bodo na stezi v teh dneh morali zarisati še nekaj talnih označb, bomo rohnenje motociklov lahko slišali že ta konec tedna, saj novo preplastitev steze prihaja preskušat več 200 motociklistov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Super, končno. Zdaj še samo moram najti čas.
11.4.2018 12:34:51

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija