Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
:: elektro
Tesla
5. april 2020
Tesla se je iz majhnega start-up podjetja razvilo v vodilnega proizvajalce električnih vozil. To potrjujejo tudi njihove najnovejše prodajne številke. V prvem četrtletju letošnjega leta so prodali več vozil, kot kadarkoli prej.
3. april 2020
Kitajsko podjetje Aiways ponovno zaganja proizvodnjo modela U5. Evropsko različico bodo začeli proizvajati z julijem.
2. april 2020
Bentley je začel razvijati svoj prvi povsem električni model, imel pa naj bi obliko dvignjene limuzine.
1. april 2020
Letošnji festival hitrosti v Goodwooodu bi moral postreči z izjemno preobrazbo legendarne Alfe Giulie GT Junior, ki so jo izdelovali med leti 1963 in 1975. No, zaradi trenutnih razmer, se premiera prenaša za nedoločen čas, a poslovna ideja ostaja.
Volkswagen
31. marec 2020
V Nemčiji je izjemno veliko povpraševanje po novih Volkswagnovih električnih modelih – drugi generaciji e-up! In Passat GTE.
29. marec 2020
Blagovno znamko Xiaomi poznamo predvsem po mobilnih telefonih, manj znano dejstvo pa je, da kupcem ponujajo številna nizkocenovna električna kolesa in celo električne mopede. Zdaj Xiaomi predstavlja svoj drugi e-moped v obliki modelov A1 in A1 Pro.
26. marec 2020
Volkswagnov oddelek za gospodarska vozila je v navezi z družbo eClassics predstavil nov projekt preobrazbe nekdanje legende T1. Ta je bil deležen popolne prenove in novega pogonskega sklopa, ki ga napajajo baterije.
Kitajska
25. marec 2020
Kitajska okreva po pandemiji in gospodarskem zlomu. Podjetja in posamezniki se vračajo v svojo običajno rutino, nekateri pa so celo naredili že koral naprej. Eden teh je Polestar, ki je pravkar zagnal proizvodnjo svojega novega modela, kar daje upanje tudi ostalim, ne le na Kitajskem, pač pa po vsem svetu.
24. marec 2020
Rekordno nizka cena naftnih derivatov bi lahko pomenila zaton električnih vozil in ostalih vozil na alternativna goriva, toda elektrika ima na svoji strani korono.
20. marec 2020
Porsche skupaj s hrvaškim podjetjem Rimac pospešeno razvija Macana, ki ga bo gnala elektrika.
Gumpert Nathalie
18. marec 2020
Leta 2018 je Roland Gumpert predstavil svojo revolucionarno Nathalie. Superšportnik, ki združuje čisto energijo električnih vozil in udobje gorivnih celic, je navdušil z impresivno zmogljivostjo že kot koncept, produkcijski model pa je še boljši.
Volkswagen
16. marec 2020
Volkswagnova širitev na področju električnih avtomobilov bo odprla nove poslovne priložnosti za shranjevanje in upravljanje z energijo in posegla na področje, kjer trenutno prevladujejo gospodarske in energetske družbe, je v četrtek dejal glavni strateg Michael Jost.
Slovenija
14. marec 2020
Eko sklad je včeraj objavil novo shemo podeljevanja državnih subvencij ob nakupu avtomobila, ki je elektrificiran oziroma ga v celoti poganja elektrika.
14. marec 2020
Po navedbah Volkswagna bodo skupni stroški lastništva prihajajočega modela ID.3 v Nemčiji primerljivi ali celo nižji kot pri podobnem avtu z motorjem z notranjim izgorevanjem.
Tesla
12. marec 2020
Tesla je brez dvoma trenutno vodilni proizvajalec električnih avtomobilov na svetu. Nova tovarna v Šanghaju je v polnem zagonu, v njej pa izdelujejo Model 3 in Model Y za kitajski trg. Oba modela naj bi bila identična tistim za severnoameriški in evropski trg, toda zdi se, da je med njimi pomembna razlika, ki jezi kitajske lastnike vozil.
Inovacija
10. marec 2020
Podjetje MeV iz Manchestra si je zadalo nalogo rešiti težavo predrage električne mobilnosti. Izdelali so baterijski mestni avto, ki je inovativen in cenovno dostopen. BeeAnywhere naj bi mobilnost prihodnosti približal množicam.
9. marec 2020
Na Sejmu Dom, ki se je prejšnji teden odvijal in predčasno končal v soboto, so pri podjetju Marles hiše Maribor tudi uradno napovedali sodelovanje s podjetjem Porsche Slovenija, ki zastopa znamko Moon. Na tak način bodo njihovi kupci lahko dobili možnost primerne nadgradnje svojega bodočega doma za potrebe uporabe električnega vozila.
Napoved
9. marec 2020
V Evropo prihaja nova povsem električna Honda, pridružiti pa se ji utegne tudi nekaj priključnih hibridov.
Hyundai
4. marec 2020
Hyundai Kona Electric velja za eno najboljših izbir v svojem razredu, zdaj pa jo bodo še izboljšali, saj se bo njen doseg povečal za 8 odstotkov.
Audi
2. marec 2020
Poganjali ga bodo trije elektromotorji.
1 / 6

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija