Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
:: elektro
Francija
17. april 2021
Francija se z onesnaženjem spopada z agresivno strategijo. Že pred leti je država napovedala prepoved prodaje bencinskih in dizelskih motorjev, lani so predlagali šokantno visok davek na nekatere športne avtomobile z visoko porabo, zdaj pa so se v strategiji palice in korenčka nekoliko bolj posvetili korenčku.
EV
12. april 2021
Evropski in ameriški kupci postajajo vse bolj naklonjeni zamisli o nakupu električnega avtomobila, dejavnik, ki jih odvrača, pa je visoka cena, kar kaže na nujnost vladnih subvencij, ki bi pomagale doseči okoljevarstvene cilje.
Tik pred premiero
9. april 2021
Konec leta v prodajne salone prihaja Cupra Born, ki bo prvi električar v ponudbi te najmlajše avtomobilske znamke.
Novo v Sloveniji
6. april 2021
Iz slovenskega zastopništva za vozila BMW in Mini so sporočili, da so sklenili sodelovanje z družbami Petrol, Elektro Ljubljana in Ionity, s čimer bodo njihovi kupci električnih in priključno-hibridnih vozil dostopali do široke mreže polnilnic in na teh polnili po posebnih tarifah.
Film
4. april 2021
Mini je pred 18 leti v prizoru kultnega filma napovedal današnji trend elektrifikacije.
Fotovoltaika
30. marec 2021
Kalifornijski startup Humble Motors je že v prvem letu po ustanovitvi predstavil velikopotezno zamisel – prvi električni SUV, ki ga bo napajalo sonce.
Seat
22. marec 2021
Seat je razkril načrt, da namerava do leta 2025 na trg poslati električni mestni avto.
Skok v preteklost
21. marec 2021
Na frankfurtskemu avtomobilskemu salonu leta 1991 so Bavarci poleg ostalih novosti predstavili za tiste čas precej nenavaden avto. Šlo je za popolnoma električni avto z oznako E1, ki dlje od konceptnega avtomobila ni prišel.
Objavljamo cene
20. marec 2021
Slovenski trgovci, ki imajo v svoji ponudbi vozila znamke Dacia, bodo poleti začeli sprejemati naročila za model Spring. Na voljo bo v treh različicah.
Novo
19. marec 2021
Na mestu, kjer so nekaj časa stale Tesline polnilnice, je zdaj mesto dobila prva ultra hitri Petrolova polnilnica.
Načrti
15. marec 2021
Teslin Cybertruck bo dobil afriškega tekmeca. Podjetje Mazibuko Motor Company razvija električni pick-up, ki naj bi imel kar zavidljive zmogljivosti.
Volkswagen
7. marec 2021
Volkswagnova linija električnih vozil družine ID se bo občutno povečala leta 2025. Poleg že napovedanega paradnega konja Trinity so potrdili tudi manjše vozilo, ki bo zapolnilo vrzel pod ID.3.
Norveška
3. marec 2021
Norvežani pričakujejo nižje stroške izgradnje in vzdrževanja predorov, kar naj bi bila posledica vse večjega števila električnih avtomobilov na tamkajšnjih cestah.
Kitajska
22. februar 2021
Kitajski telekomunikacijski velikan se ogleduje po novih segmentih trga.
Spremembe
12. februar 2021
Iz Petrola so včeraj sporočili, da v ponedeljek uvajajo nov cenik in spremenjen sistem obračunavanja pri polnjenju električnih vozil.
Volkswagen
28. januar 2021
Volkswagen ne razkriva veliko podrobnosti, med atributi vozila z možnostjo samodejne vožnje tretje generacije pa bo ugodna cena.
ZDA
26. januar 2021
Biden je manj kot teden dni po nastopu službe predsednika ZDA spisal številne odloke, med njimi tudi »Made in America.«
Apple
24. januar 2021
Apple bo k sodelovanju pri razvoju lastnega električnega vozila povabil enega izmed uveljavljenih proizvajalcev avtomobilov. Čeprav se je sprva omenjal Hyundai, pa naj bi po poročanju korejskih medijev zdaj to nalogo prevzela Kia.
Renault
23. januar 2021
Renault bo proizvodnjo reinkarniranega legendarnega modela Renault 5 zaupal isti tovarni, ki je izdelovala tudi slavnega predhodnika.
V prihodu
21. januar 2021
Pri Porscheju so pričakovano predstavili še najcenejšo in najšibkejšo verzijo njihovega električarja.
1 / 12

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija