Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
:: elektro
V prihodu
21. januar 2021
Pri Porscheju so pričakovano predstavili še najcenejšo in najšibkejšo verzijo njihovega električarja.
EV
18. januar 2021
Ena izmed težav električnih avtomobilov je njihova slišnost. Ker med vožnjo skoraj ne oddajajo zvoka, predstavljajo potencialno nevarnost, na kar so uporabniki že večkrat opozorili.
Volvo
12. januar 2021
Volvo bo v sodelovanju s švedskim mestom Gothenburg zgradil mesto prihodnosti. Poimenovali so ga Gothenburg Green City Zone, vseboval pa bo več urbanih območij, pisanih na kožo napredni tehnologiji podjetja Volvo.
Norveška
10. januar 2021
Norveška je postala prva država na svetu, kjer je prodaja električnih vozil presegla prodajo vozil z motorji z notranjim izgorevanjem.
Volvo
8. januar 2021
Po kar 21-odstotnem upadu v prvi polovici lanskega leta se je prodaja avtomobilov znamke Volvo v drugi polovici močno povečala. Skupno so prodali 661.713 vozil.
Volvo
8. januar 2021
Po kar 21-odstotnem upadu v prvi polovici lanskega leta se je prodaja avtomobilov znamke Volvo v drugi polovici močno povečala. Skupno so prodali 661.713 vozil.
Volkswagen
30. december 2020
Z vzponom električnih vozil se na novo raven dvigajo tudi zahteve po učinkoviti polnilni infrastrukturi in iščejo se načini, kako čim ceneje in enostavneje dopolniti obstoječo mrežo polnilnic.
Škoda
16. december 2020
Škoda s svojimi vozili že dolgo opremlja službe nujne pomoči v različnih državah, v Veliki Britaniji pa bo zdaj pomagala elektrificirati policijo s floto priključnih hibridov.
Hyundai
16. december 2020
Hyundai je oktobra predstavil svoje najmanjše električno vozilo, zdaj pa je z njim z ganljivo in pozorno gesto razveselil male paciente otroške bolnišnice v Barceloni.
Elektrika
14. december 2020
Korejski koncern Hyundai je razvil popolnoma novo platformo, na kateri bodo v prihodnjih letih nastajali novi električni avtomobili. Med drugim tudi Hyundaijev Ioniq5 in Kijin CV.
Volkswagen
13. december 2020
Volkswagnov peti električni avto iz družine ID bo produkcijska verzija koncepta ID Vizzion, ponujal pa naj bi do 700 km dosega.
Audi
10. december 2020
Še pred uradno premiero se je začela proizvodnja prvega Audijevega električarja, ki ga sestavljajo v Nemčiji.
Hyundai
9. december 2020
Hyundai bo prihodno pomlad evropskim kupcem ponudil hibridno različico modela Tucson. Čez lužo bodo nanj čakali nekaj mesecev dlje.
Načrti
7. december 2020
Evropska unija želi imeti na svojih cestah do leta 2030 vsaj 30 milijonov vozil brez emisij. Države članice želi odvrniti od transporta, osnovanega na fosilnih gorivih.
Elektrifikacija
4. december 2020
V Evropi je bilo v letošnjem letu prodanih več kot pol milijona električnih avtomobilov.
Green NCAP
2. december 2020
Neodvisna organizacija Green NCAP, ki rangira vozila glede na njihovo energijsko učinkovitost in emisije izpušnih plinov, je podelila najvišjo možno oceno pet zvezdic Hyundaievemu povsem električnemu križancu Kona Electric.
Volkswagen
27. november 2020
Volkswagen načrtuje širitev svoje električne flote z dvema novima modeloma, manjšima od ID.3. Ciljna tržna skupina obeh bi bili evropski kupci, ki potrebujejo mestni avto za urbano mobilnost brez emisij.
BMW
19. november 2020
BMW bo v svojih nemških tovarnah proizvajal električna vozila in komponente, proizvodnjo motorjev z notranjim izgorevanjem pa bo preusmeril v svoje obrate v Avstriji in Angliji. Odločitev je del širšega načrta premika k proizvodnji vozil z nizkimi količinami emisij.
Velika Britanija
18. november 2020
Britanski premier Boris Johnson je potrdil, da bo Velika Britanija že z letom 2030 prepovedala prodajo novih avtomobilov na bencinski in dizelski pogon, z letom 2035 pa tudi prodajo novih hibridov. S tem so prepoved približali za pet let.
Volkswagen
17. november 2020
Volkswagen se v zadnjem čas močno posveča elektrifikaciji. Poleg obstoječega nabora modelov je najnovejši projekt ID Space Vizzion, ki prihaja v letu 2023.
1 / 11

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija