Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
:: elektro
Kia
27. maj 2020
Pandemija koronavirusa je povrzočila nepričakovan preobrat v filozofiji dnevnih migracij. Javni promet nenadoma ne velja več za optimalno alternativo osebnemu avtomobilu, saj je marsikje ostalo prisotno nelagodje ob zadrževanju v tesnih prostorih z večjim številom ljudi. Vse več proizvajalcev avtomobilov zato načrtuje v svojih ponudbah okolju prijazne mestne malčke.
26. maj 2020
Kljub začetni večji investiciji pa električna vozila dolgoročno pomenijo prihranek. Ravno s tem argumentom Hyundai svoje avtomobile ponuja policiji v evropskih državah.
Volvo
25. maj 2020
Zaradi pandemije se utegne zlata doba motorja z notranjih izgorevanjem končati prej, kot je bilo pričakovati.
23. maj 2020
Čistejši zrak med karanteno utegne spremeniti ustaljene navade Britancev pri nakupu avtomobilov.
Koncept
22. maj 2020
Skupina študentov tokijske univerze je razvila koncept, ki so ga poimenovali »mehka mobilnost«. Gre za serijo napihljivih vozil različnih oblik, med njimi pa je tudi skuter, ki so da poimenovali Poimo – okrajšava za Portable and Inflatable Mobility (prenosna in napihljiva mobilnost).
Nissan
20. maj 2020
Nissan je v sodelovanju s tokijsko gasilsko brigado in mestno upravo pred nedavnim lansiral povsem električno reševalno vozilo, osnovano na kombiju Nissan NV400.
19. maj 2020
Iz kitajskega mesta Dongguan prihaja posnetek nadzorne kamere, ki je posnela samovžig enega od električnih vozil na polnilnem mestu.
16. maj 2020
Zgodba elektrognanega kombija, ki bo namenjen gospodarski dejavnosti, je bolj ali manj enak kot pri Oplu, saj sta oba izdelana na isti tehnični osnovi in imata znano pogonsko enoto.
14. maj 2020
Kitajsko podjetje BYD uspešno razbija mit, da električna vozila niso za v hladno podnebje. Svoje električne avtobuse prodajajo na sever Skandinavije.
Napovedi
7. maj 2020
Električni Škodin SUV bo po več kot 30 letih spet Škoda z zadnjim pogonom.
Napoved
3. maj 2020
Proizvajalci električnih avtomobilov so se v zadnjih letih osredotočali na limuzine, terence in poltovornjake. Ob tem je zlasti na evropskem in azijskem trgu ostala vrzel segmenta manjših in cenejših vozil, ki jo namerava zapolniti Volkswagen s svojo novo linijo električnih avtomobilov cenejših od 20.000 evrov.
2. maj 2020
V svetu elektrifikacije spada Mercedes-Benz skoraj med zamudnike. Svojo strategijo na tem področju so predstavili šele leta 2016 na pariškem avtosalonu, svoje prvo električno vozilo pa so predstavili komaj tri leta kasneje.
Zgodovina elektrifikacije
28. april 2020
Čeprav so širšo priljubljenost pridobili šele v zadnjih letih, pa električni avtomobili niso od včeraj. Čez lužo so se pojavili že pred skoraj pol stoletja, vendar so ostali razmeroma neopazni.
Pininfarina
25. april 2020
Pininfarina za leto 2022 napoveduje svoj prvi povsem električni SUV, ki naj bi spremenil celotni segment. Poleg električnega pogona bo imel obliko, neznačilno za terence: nižji bo in bolj športnega videza
22. april 2020
Pri Fordu so primerjali glasnost svojih avtomobilov od leta 1966 do 2020, da bi ugotovili, koliko tišji so danes avtomobili od svojih predhodnikov.
20. april 2020
Med največje izzive, s katerimi se soočajo proizvajalci električnih in hibridnih vozil, je življenjska doba baterije ter varna odstranitev po njenem izteku.
19. april 2020
V prvem četrtletju letošnjega leta je Kia v Evropi prodala več kot 13.000 električnih in hibridnih vozil.
9. april 2020
Kljub trenutnemu naraščajočemu povpraševanju analiza kažejo, da naj bi se prodaja električnih vozil letos zmanjšala skoraj za polovico.
8. april 2020
Škoda je v Veliki Britaniji prenehala zbirati naročila za novi Citigoᵉ iV. Razlog: preveliko povpraševanje.
Tesla
5. april 2020
Tesla se je iz majhnega start-up podjetja razvilo v vodilnega proizvajalce električnih vozil. To potrjujejo tudi njihove najnovejše prodajne številke. V prvem četrtletju letošnjega leta so prodali več vozil, kot kadarkoli prej.
1 / 7

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija