Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
:: elektro
Volkswagen
15. september 2021
Volkswagen je odprl center za raziskave in razvoj za načrtovano proizvodnjo lastnih baterijskih celic za električna vozila.
Infrastruktura
2. september 2021
Število električnih avtomobilov se veča, v prihodnosti pa bo rast še hitrejša. Polnilna infrastruktura je na drugi strani omejena in njena širitev predstavlja precejšen izziv.
Škoda
1. september 2021
V primerjavi z ostalimi proizvajalci avtomobilov se je Škoda kasneje podala na pot elektrifikacije, a se je že po dveh letih njihova strategija pokazala za pravilno.
Gospodarstvo
14. avgust 2021
Elektrifikacija bo s sabo prinesla tudi zmanjšanje števila delovnih mest, kar velja tako za proizvajalce avtomobilov kot tudi dobavitelje, saj imajo električni avtomobili manj komponent. Prve praktične posledice tega dejstva so že vidne.
Renault
3. avgust 2021
Renaultov električni Zoe ne bo doživel nove generacije.
Polnilnice
31. julij 2021
Elon Musk je napovedal, da bo do konca letošnjega leta svojo mrežo polnilnic odprl tudi za vse ostale uporabnike električnih vozil po svetu.
Tesla
27. julij 2021
Podjetje Tesla Motors je odložilo prihod svojega električnega tovornjaka Tesla Semi na naslednje leto.
Evropska unija
24. julij 2021
Prodaja električnih vozil v EU se je tudi v drugem tromesečju letošnjega leta povečala.
Statistika
16. julij 2021
Na doseg električnih vozil močno vplivajo zunanje temperature in vremenski pogoji. Raziskava je razkrila, v katerih mestih na svetu bomo z enim polnjenjem prevozili največ, v katerih pa bomo morali polnilnico obiskati večkrat.
Nissan
15. julij 2021
Nissan je svojemu električnemu modelu Leaf namenil novo zvočno identiteto. Z varnostnim zvokom Canto, kar v italijanščini pomeni pesem, bo na svojo prisotnost ob nižjih hitrostih opozarjal pešce in druge udeležence v prometu.
Volkswagen
14. julij 2021
Skupina Volkswagen je med predstavitvijo svoje nove strategije napovedala nekaj novih modelov, med drugim tudi velik električni SUV.
Infrastruktura
12. julij 2021
Evropska unija se močno trudi omejiti količine emisij CO2, kar želijo doseči tudi s pospešeno elektrifikacijo prometa. Še vedno pa se zapleta pri infrastrukturi, ki v večini držav krepko zaostaja za cilji.
Načrti
9. julij 2021
Stellantis je v sklopu dogodka EV Day razkril načrte za prihodnost znamke Abarth, znane predvsem po športnih različicah Fiata 500 in 124 Spider.
Velika Britanija
5. julij 2021
Medtem ko se pri nas spopadamo s splošno dostopnostjo polnilne infrastrukture, so v Veliki Britaniji že korak pred nami. Polnilnim postajam bodo dodali standard dostopnosti.
Dunaj
1. julij 2021
Dunaj je dosegel mejnik 1000 javnih polnilnic za električne avtomobile, napovedanih pa je že 200 novih, njihove lokacije pa še niso določene.
Volkswagen
26. junij 2021
Volkswagen bo na evropske trgu do leta 2035 povsem nehal prodajati avtomobile z motorji z notranjim izgorevanjem. Na ostalih večjih trgih naj bi se to zgodilo pozneje.
Energija prihodnosti
24. junij 2021
Podjetje Tesla je na Kitajskem postavilo prvo polnilno postajo, ki se napaja s pomočjo sončnih panelov in ima lastni prostor za skladiščenje energije.
Urbana mobilnost
23. junij 2021
Lancii se pod okriljem Stellantisa obeta svetlejša prihodnost in ob boku elektrificiranega Ypsilona pošiljajo na trg še eno novo vozilo. Vendar drugačno, kot si predstavljamo.
Druga plat medalje
23. junij 2021
Ob promociji električnih vozil se predvsem izpostavljajo njihove prednosti, kot slabe strani pa se omenjajo zgolj nevšečnosti za uporabnika. Obstaja pa še veliko mračnejša plat elektrifikacije, o kateri se ne govori.
Audi
20. junij 2021
Audi naj bi čez pet let nehal razvijati motorje z notranjim izgorevanjem.
1 / 14

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija