Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Električne polnilnice na vsaki črpalki v Nemčiji obvezne, pri nas utopija
V Nemčiji bodo električne polnilnice obvezna ponudba vsake bencinske črpalke, v Sloveniji pa obstajajo celotne regije brez ene same črpalke z EV polnilnico.
Urša Prosenjak
5. junij 2020 | 5:34:00

K ukrepom, ki jih številne države izvajajo za spodbujanje elektrifikacije, je Nemčija dodala še enega. Poleg davčnih olajšav in subvencij bodo uvedli še obvezno ponudbo polnjenja električnih vozil na bencinskih črpalkah.

Mnoge voznike od nakupa električnega vozila odvrača le še neprikladnost infrastrukture polnilnic. Ne le, da je polnjenje zamudno, voznik mora ob načrtovanju potovanja upoštevati tudi pokritost relacije s polnilnicami. V Nemčiji bodo zdaj mrežo polnilnic izenačili z mrežo bencinskih črpalk. Vseh 14.118 jih bo namreč moralo ponujati tudi možnost polnjenja električnih vozil.

V Nemčiji je bilo v lanskem letu le 1,8 % novih registriranih osebnih vozil na električni pogon. Bencinskih je bilo 32 %, dizelskih pa 59,2 %. V letošnjem maju se je razmerje nekoliko spremenilo – novih električarjev je bilo 3,3 % ali 5578 primerkov, bencinskih vozil je bilo 51,1 %, dizelskih 31,6 %, hibridnih pa 17,6 %.

V marcu se je Nemčija lahko pohvalila le s 27.730 polnilnimi postajami. Da bi lahko spodbujali množično elektrifikacijo, potrebujejo v Nemčiji vsaj 70.000 navadnih in 7.000 hitrih polnilnic.

V Sloveniji trenutna mreža javnih polnilnic obsega nekaj več kot 300 mest, seveda pa se število iz dneva v dan veča. Kljub razmeroma skromni infrastrukturi pa vseeno na eno polnilnico pride okoli 5 ali 6 avtomobilov, saj Slovenci prednosti elektrifikacije šele odkrivamo. Velja še dodati, da za načrti Nemčije močno zaostajamo – ob tem, ko naj bi tam vsaka bencinska črpalka omogočala polnjenje električnega vozila, pa imamo v Sloveniji območja, kjer celotna statistična regija ne premore niti ene bencinske črpalke z električno polnilnico. K sreči v takšnih primerih za tovrstno infrastrukturo poskrbijo lokalne skupnosti in druge organizacije, mnogi lastniki električarjev pa se zanašajo tudi na polnjenje na domači vtičnici.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Fero
V mestih nima velikega pomena če se nudi na bencinskih črpalkah tudi polnjenje električnih vozil. To je veliko bolj pomembno na avtocestah.. V mestih veliko bolj pride v poštev ob trgovinah...
5.6.2020 6:38:44
skrivo
Polnjenje EV-jev v vsaj 95% poteka in najverjetneje bo potekalo na domači vtičnici z domačo prenosno ali stensko polnilno postajo. Tisti, ki živijo v blokih in IMAJO svoj parkirni prostor, si tudi lahko omislijo vtičnico; edini problem so tisti, ki svojega parkirnega prostora nimajo in takih je po mestih veliko (po vaseh teh težav ni) in za te se potrebuje tudi neka vsem dostopna javna polnilna infrastruktura. Drugače je pa tako kot je Fero omenil - ob avtocestah rabimo polnilnice in to ultra hitre in je problematika bolj ali manj rešena.
5.6.2020 12:00:19
spartan
Potrebno je vedeti, da polnilna postaja tudi ni zastonj....poleg tega potem se rabis vecjo moc.
5.6.2020 22:39:57
spartan
V Nemciji so sedaj s premijami "boostali" prodajo el. avtomobilov...najbolj bodo na izgubi nemski proizvajalci, ki sploh nimajo el. modelov. Na drugi strani pa jih ameriska Tesla dobro zajeda. Dizli so out.
5.6.2020 23:04:17
7even77
No, diesli vsekakor niso out, niti na daleč, Prav tako ne bencinci. Niti enim in niti drugim se tega ni bati, brez skrbi. Tesla s svojo prodajo ni ravno v vrhu, je pa edina taka, to pa drži. Poleg tega ljudje posegajo predvsem po hibridih in ne ZGOLJ po elektriki. In prav zato gre zgolj slednji subvencija. Po svoje celo logična poteza.
6.6.2020 9:29:17
spartan
Kako, da niso out. Nemski proizvajalci so dobili veliko klofuto od drzave, nic ne bo s subvencijami zanje.
6.6.2020 15:54:04
7even77
Hja, saj EV-ji so, vsaj tisti bolj zaresni, praviloma kar lepo dražji od konvencionalcev, kajne? Mene zatorej EV subvencija ne preseneča. Manj vsekakor, kot bi me za diesel/benz opcijo.
6.6.2020 20:12:28
spartan
Menim, da bodo proizvajalci morali tokrat seci v svoj zep. Tokrat so v Nemciji politiki kar konkretno odklonili njihove zelje; eden od argumentov so velikanski profiti, ki se skrivajo pred obdavcitvijo preko davcnih oaz. Drug argument proti je bil okoljski. Imas se tretjega in sicer nezadovoljstvo s prepocasnim prestrukturiranjem pogona avtomobilov na bolj zelene energije. V ponedeljek bomo videli odziv avtomobilistov, spremljam...
6.6.2020 23:52:34
spartan
Zanimiva pa je tudi analiza, komu Tesla 3 krade kupce; najvec VW Golfu in BMW seriji 3. Po uvedbi premije bo tako serija 3 prisla ca. 32.000 € (priporocena prodajna cena). Sam bolj navijam za hibride...bomo videli.
6.6.2020 23:55:16

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija