Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
elektro   |   Ideje
Solarne celice na prikolici za polnjenje Tesle
Znani ameriški vplivnik ItsYeBoi je za svojega Teslo pripel prikolico s solarnimi celicami.
Artur Švarc
9. junij 2020 | 9:11:00

Mokre sanje vsakega lastnika električnega avtomobila (pa tudi drugih uporabnikov različnih naprav) so, da bi bil sposoben iz sonca sproti predelati toliko elektrike, da ne bi bilo treba več polniti avtomobila na polnilnicah.

 

Omenjeni možakar je kupil za 2500 dolarjev solarnih celic in jih postavil na prikolico. Ideja se zdi dobra, a je povsem nepraktična. Za zdaj.

Celice na prikolici Teslo napolnijo v 40 urah (ob optimalnem sončnem nebu), kar je – tako na oko že od daleč – precej nepraktično. Druga opcija je, da bi lahko polnile avto med vožnjo in ker seveda avto porablja elektriko hitreje kot jo dajo te 18-voltne celice, bi s tem le nekoliko podaljšali doseg. Ali pač? Težka prikolica in dodaten upor v tem primeru pomenita, da močno pade doseg in … lahko si izračunate sami.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija