Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
elektro   |   Nova pot
Lotus preklaplja na elektriko
Lotus ustvarja izjemne avtomobile že 72 let, kar ni le zasluga tehnološke dovršenosti, pač pa tudi filozofije Colina Chapmana: »Poenostavi, nato pa dodaj lahkotnost.« Po letu 2021 naj bi podjetje opustilo proizvodnjo avtomobilov z motorji z notranjim izgorevanjem, kar postavlja vprašanje, kako bodo dodajali lahkotnost vozilom s težkimi baterijskimi sistemi.
Urša Prosenjak
15. junij 2020 | 7:39:00

Lotus je zdaj pod okriljem Geelyja, kar mu omogoča dostop do virov, ki jih prej ni imel. Tako tehnološkik kot finančnih. Phil Popham, direktor Lotusa, je pojasnil, da je vodilo podjetja biti najboljši v segmentu z upoštevanjem svojih vrednot, kot sta lahkotnost in užitek v vožnji. To je eden izmed razlogov, zakaj ne bodo v svojo ponudbo vključili hibridov. To namreč avtu z motorjem z notranjim izgorevanjem doda težo, električar pa s tem postane bolj zapleten, kot bi moral biti. Tako bo zadnji Lotusov avto z motorjem z notranjim izgorevanjem predstavljen leta 2021. Za tem bo podjetje izdelovalo le še električna vozila.

Popham poudarja, da je glavna prednost električnih vozil, da njihov dizajn ni vezan na motor, menjalnik, rezervoar za gorivo in še marsikaj drugega. Električarji so fleksibilnejši in Lotus želi ti izkoristiti.

Ob tej novici postane ime modela Lotus Evija tudi povsem smiselno. Evija namreč pomeni »prvi, ki obstaja«, kar namiguje, da jih bo sledilo še veliko.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija