Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
elektro   |   Baterije
Solid state je prihodnost
Vpeljava električarjev zahteva vedno nove ideje, ki prinašajo prednost pred konkurenco.
Artur Švarc
17. junij 2020 | 7:10:00

Kako povečati doseg in zmanjšati čas polnjenja? Ena od rešitev, ki obeta, so t.i. »trdne« solid state baterije.

Večina avtomobilov na elektriko uporablja litij-ionske baterije. Tehnologija temelji na tekočem elektrolitu, v katerega sta potopljeni elektrodi.

Solid state baterije pa uporabljajo trdni elektrolit, ki omogoča tudi precej hitrejše polnjenje. Volkswagen je že septembra 2018 napovedal, da bo prevzel podjetje QuantumScape, ki se ukvarja s temi baterijami. VW je te dni sporočil, da bo v ameriškega partnerja investiral novih 200 milijonov dolarjev, da bi pohitril razvoj.

Pri Volkswagnu so resno vzeli elektrifikacijo vožnje in verjamejo v vodilno pozicijo do konca tega desetletja, določene tehnologije pa bodo delili tudi s partnerji – MEB platformo bo uporabljal tudi Ford.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Z avti bo kot z (zabavno) elektroniko. Kupiš, drugo leto bo že tehnološko zastarel.
17.6.2020 8:10:35
klemens
alfafil, saj tako je že skoraj danes, z večino prijateljev imamo avto že skoraj kot pametni telefon, dokler je garancija uporabljaš, če dobro dela še kakšno leto čez garancijo, potem vsi menjamo. 2-4 leta max, potem so stroški vzdrževanja in popravil previsoki.
17.6.2020 16:56:43
7even77
... ČE to dopušča denarnica in ČE ne gre za lastni (fizični) nakup, ampak v mnogih primerih za "budžet" službeni avto, potem 2 -3 leta max, se strinjam. Gre pa vse v smeri, da je tisto, kar vidiš, naročiš in prevzameš danes, največ morda še današnji, če že ne kar včerajšnji produkt... In ne vem, če je to najbolj zdravo.
17.6.2020 19:28:00
shark911
O teh solid state baterijah poslušamo že 10 let,kako bopdo spremenile svet električnih vozil...v resnici pa še ničesar v proizvodnji,vse samo neke napovedi...Musk je lepo enkrat rekel nekako tako: "Solid state baterije? Povejte mi,ko bo avto s temi baterijami v redni proizvodnji...."
17.6.2020 22:13:20

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija