Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
elektro   |   Vodik
Jaguar Land Rover razvija SUV na vodik
Vodikove gorivne celice v razvoju in sprejemanju pri voznikih nekoliko zaostajajo za elektriko in čeprav gre za element, ki ga je na planetu v izobilju, se ga pogosto zavrača zaradi izjemno dragega postopka pridobivanja. Vseeno ga mnogi avtomobilski proizvajalci cenijo kot najčistejšo možnost. Eno izmed podjetij, ki so se odločila za razvoj avtomobila na to vrsto pogona, je tudi Jaguar Land Rover. Njihov prvi avto na vodik bo SUV.
Urša Prosenjak
29. junij 2020 | 7:36:00

Podjetje ima za uspeh projekta dobre možnosti, saj bodo deležni podpore tako iz zasebnega sektorja kot tudi s strani vlade Velike Britanije. Projekt Zeus, kot so ga poimenovali, je del vladnega programa, vrednega 80 milijonov evrov, katerega namen je zmanjšanje emisij CO2 v avtomobilskem sektorju. Jaguar Land Rover bo pri tem sodeloval s številnimi britanskimi podjetji, kot so Delta Motorsport, Marelli Automotive Systems in UKBIC, ki so znana po uspešnem razvoju komponent za vozila na alternativne pogone. Sredstva, ki jih bodo poleg države prispevala še podjetja, naj bi omogočila hiter razvoj prototipa. Ta naj bi poleg okoljske neoporečnosti ponujal tudi siceršnje Jaguarjeve atribute, kot so dolg doseg, hitro polnjenje, dobro delovanje tudi pri nizkih temperaturah in druge.

Britanska vlada pričakuje, da bo projekt spodbudil nadaljni razvoj in dostopnost avtomobilov na gorivne celice, obenem pa državi zagotovil konkurenčni položaj v panogi.

Glede na zgodnjo stopnjo razvoja projekta še ni znano, pod okriljem katere znamke ga bodo poslali na trg: Jaguar ali Land Rover.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija