Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Severni sosedje zvišujejo subvencije na električna vozila
Z jutrišnjim dne v Avstriji veljajo nova pravila pri nakupu električnih vozil, e-koles in opreme za polnjenje.
Peter Pirkovič
30. junij 2020 | 7:02:00

Kdorkoli se bo po prvem juliju odločil za nakup električnega vozila, mu bo država pomagala s petimi tisočaki subvencije. Do zdaj je bil ta znesek tri tisoč evrov. Takšna sprememba se sklada z željami avstrijske države, ki želi spodbujati nakup električnih vozil in s tem posledično znižati ogljični odtis. Pomagali bodo tudi pri nakupu opreme za polnjenje. Za domačo polnilnico bo država primaknila 600 evrov, pri nakupu zmogljivejše polnilnice za večstanovanjske hiše pa bo zagotovljenih 1800 evrov spodbude. V Avstriji imajo trenutno okrog 5500 polnilnih mest in 33 tisoč registriranih električnih vozil, od katerih kar dve tretjini sicer spadajo v kategorijo komercialne uporabe. In še to. S 1200 evri bodo spodbujali tudi nakup elektrognanih koles.

V Sloveniji smo do nedavnega nakup električnega vozila spodbujali s 7500 evri, a so pri Eko skladu letos subvencijo znižali na 6 tisočakov in hkrati ukinili finančno spodbudo za priključne hibride.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
1200 eur za EL kolo, to pa je premija, tukaj nekje se začnejo, se pravi praktično "gratis". Za dobro EL kolo torej plačaš samo še 2.000 eur.
30.6.2020 10:57:19

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija