Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
elektro   |   Porsche Taycan
Najbolj inovativen avto na svetu po izboru znanstvenikov
Znanstveniki so Porsche Taycan razglasili za najinovativnejši avto na svetu.
Urša Prosenjak
15. julij 2020 | 7:41:00

Po oceni neodvisnih znanstvenikov Univerze za uporabne študije v Bergisch Gladbachu v Nemčiji je dvostopenjski menjalnik ena izmed 27 inovacij, ki jih je Porsche Taycan prinesel v svet avtomobilizma, zaradi česar so mu podelili laskavi naziv najbolj inovativnega avta.

»Navdušeni smo, da je naš prvi povsem električni avto tako hitro dosegel najvišjo nagrado AutomotiveINNOVATIONS,« je ob tem povedal Oliver Blume, direktor Porscheja. »Povpraševanje po modelu je veliko, zelo pozitivni pa so tudi odzivi kupcev.« Blume poudarja, da avto ni navdušil le znanstvenikov, pač pa tudi širšo javnost in izkušene voznike.

Taycan bo nad svojim figurativnim kaminom kar težko našel prostor za najnovejšo nagrado. Doslej je osvojil že naziv svetovni avto leta 2020 v dveh kategorijah po izboru organizacije World Car Awards, prav tako ga je za avto leta izbral Top Gear, postal pa je tudi nemški avto leta. Porschejev naslednji električar bo moral tako stopiti v kar velike čevlje, da bo lahko ohranjal ugled predhodnika.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Nemci so sami sebi podelili priznanje. Nič novega. Tudi v njihovih časopisih so nemški avtomobili vsi daleč pred konkurenco...
15.7.2020 11:12:31
Sledge_Hammer
Šokantno, ljudje so sami sebi podelili nagrado
15.7.2020 17:52:26
klemens
V takšnih časih živimo, tudi pri nas ena politična opcija sebi piše hvalospeve, medtem, ko drugega mnenja ne pusti do besede in mu prepove nastopanje...Me spomni na pesem Pankrtov - sedemnajst, on vedno ve kam veter piha, kam je in kam še bo, rad spomine tudi obuja, na čase, ko ga še ni bilo, sicer pa rad v stvari se spušča o katerih nič ne ve...
15.7.2020 19:35:46
Uros33
Prava zadeva. Ze sama izgradnja dela tovarne za ta model je impresivna. Zuffenhausen ima tako malo prostora, da so morali med novo lakirnico in end montazo zgraditi skoraj 2km zaprtega mostu, po katerem se vozijo karose in podvozje.
18.7.2020 21:02:54

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija