Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Prosojen električni avto
elektro   |   Znanost
Prosojen električni avto
Če nas je vedno zanimalo, pa si nismo znali najbolje predstavljati, kaj se dogaja v notranjosti avtomobila na električni pogon, nam Mercedes zaj omogoča to izkušnjo.
Urša Prosenjak
15. oktober 2020 | 6:13:00

Okoli 40 Mercedesovih učencev in vajencev je v enem letu izdelalo vozilo s prosojnimi deli, ki razkrivajo notranjost električnega avtomobila, poudarjeno z LED trakovi.

Za izrezovanje segmentov karoserije so potrebovali več kot 36 ur, vsako odprtino so izrezovali trije ljudje z osmimi vrtalniki. Nato so zbrusili robove s 23 brusilkami. Dodatnih 50 ur so porabili za barvanje novo nastale karoserije.

Končni razstavni izdelek vsebuje okoli 15 metrov LED diod, ki osvetljujejo notranjost in omogočajo opazovanje polnjenja in praznjenja baterije. Za napajanje diod so vgradili še okoli 50 m žic in dva mikrokontrolerja.

Pri Mercedesu so tudi povedali, da je bilo za predelavo treh svetlobnih pasov v enega potrebnih 21 ur dela, še dodatnih 18 pa za spojitev dveh zadnjih luči v eno. Za vgradnjo kamere so potrebovali 10 ur l, še več časa pa so vložili v postavitev notranjosti, kjer zasloni prikazujejo delovanje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
In za to kablovje, nekaj elektronike z el. motorjem ter baterijo toliko zaračunavajo....
15.10.2020 13:10:06

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija