Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zelena preobrazba švedskega mesta
elektro   |   Volvo
Zelena preobrazba švedskega mesta
Volvo bo v sodelovanju s švedskim mestom Gothenburg zgradil mesto prihodnosti. Poimenovali so ga Gothenburg Green City Zone, vseboval pa bo več urbanih območij, pisanih na kožo napredni tehnologiji podjetja Volvo.
Urša Prosenjak
13. januar 2021 | 7:50:00

Naslednji projekt podjetja Volvo vključuje tudi načrtovanje mesta. Infrastruktura postaja z novimi tehnologijami vse pomembnejša, zato so si pri Volvu zamislili tako imenovana zelena območja, ki bodo varna zatočišča in testni poligoni za avtonomno vožnjo, elektrifikacijo in ostale napredne mobilnostne rešitve.

Volvo bo testiral vozila z geografskimi omejitvami, kar pomeni, da bo v določenih območjih vozilo lahko delovalo le na elektriko in upoštevalo omejitve hitrosti. Prometna infrastruktura se bo povezala z aktivnimi varnostnimi funkcijami vozila, informacije pa bodo zaradi varnosti dostopne tudi ostalim udeležencem v prometu. V načrtu je izgradnja obsežnega omrežja polnilnic za električna vozila, na ulicah pa bodo tudi avtonomni taksiji.

Kot glavni investitor v urbanistično izgradnjo mestnih območij si je Volvo zagotovil, da bo okolje primerno za uvedbo njihovih tehnologij. Preobrazba predelov mesta Gothenburg se bo začela že to pomlad, v prihodnjih mesecih in letih pa jo bodo še nadgradili.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija