Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Visoka cena elektrifikacije: pomanjkanje pitne vode in suženjsko delo
elektro   |   Druga plat medalje
Visoka cena elektrifikacije: pomanjkanje pitne vode in suženjsko delo
Ob promociji električnih vozil se predvsem izpostavljajo njihove prednosti, kot slabe strani pa se omenjajo zgolj nevšečnosti za uporabnika. Obstaja pa še veliko mračnejša plat elektrifikacije, o kateri se ne govori.
Urša Prosenjak
23. junij 2021 | 0:17:00

Nova raziskava Organizacije združenih narodov je razkrila resna etična vprašanja, povezana s pridobivanjem redkih snovi, nujno potrebnih za proizvodnjo baterijskih vozil. Ena izmed teh snovi je kobalt, ki ga pridobivajo v rudnikih v Kongu, kjer po podatkih OZN dela okoli 40.000 otrok v izjemno nevarnih razmerah, brez ustrezne zaščitne opreme in za zelo nizko plačilo. Problematika otroškega dela v rudnikih kobalta je sicer znana že dalj časa, vsako leto pa dobiva nove dramatične dimenzije.

To pa še ni vse. V zapuščenih rudnikih se kopiči žveplena kislina, ki lahko onesnaži lokalne zaloge vode, rudarji pa tvegajo svoje zdravje zaradi vdihavanja uranovega prahu med delom.

Proizvajalci avtomobilov sicer poskušajo zmanjšati uporabo kobalta, vendar je trenutno še vedno glavna sestavina baterij za avtomobile, masovna proizvodnja pa onemogoča spremljanje njegovega porekla.

Druga pomembna sestavina je litij. Kar 58 odstotkov celotne količine litija prihaja iz Čila. Po podatkih OZN se na nekaterih območjih 65 odstotkov oskrbe z vodo porabi za proizvodnjo litija in druge rudarske dejavnosti. Zaradi pomanjkanja vode in vse bolj nestabilne oskrbe z vodo je prisilno preseljevanje prebivalstva. Rudarjenje litija prinaša tudi degradacijo ekosistema in škodo pokrajini, rudarji pa zaradi vdihavanja litijevega prahu tvegajo pljučni edem.

Da bi se elektrifikacija lahko zares uveljavila, bo potrebno najti rešitve tudi za etična vprašanja in napraviti ustrezne korake v pravo smer.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Nič novega. Drvimo naprej v ...
23.6.2021 8:26:05
spartan
EU politiki si zatiskajo oči, potrošniki pa seveda sokrivi za stanje, kot je....zelo sokrivi. Mislijo pa, da ravnajo pravilno. Poleg tega elektrika za el. avtomobile ni iz oglično nevtralnih virov. Sami sebi jamo kopljemo.
23.6.2021 8:41:37
denis1304
Elektrifikacija bo samo še bolj prestavila onesnaženje na manj razvite države, če se ne bo spremenila tehnologija baterij.
23.6.2021 13:05:56
matt0
Saj to ni važno, glavno, da se furamo brez emisij
23.6.2021 16:29:48
Sledge_Hammer
Lahko bi tudi napisali, da ta in podobne luknje niso posledica povpraševanja kobalta za električna vozila ampak so veliko večji porabnik rafinerije, ki ga uporabljajo za razžvepljevanje fosilnih goriv. Lahko se naftni lobiji po trepalnicah mečejo, ampak EV so ne glede na vse dezinformacije, ki jih z ogromnimi sredstvi, porivajo v medije, še vedno čistejši!
23.6.2021 17:30:44
skrivo
Urša, prosim dopiši to kar je moj predhodnik napisal! Z izpostavljanjem kobakta so se naftni lobiji malo zajebali, ker bodo baterije kmalu brez kobalta (nekatere so že brez), naftnih derivatov pa brez kobalta ne bo! Ne govorim, da kobalt ni problem, vendar je to res majhen problem, ki ga kmalu v baterijskem svetu ne bo več, rafinerije in železarne pa brez kobakta nikoli ne bodo mogle. Elektrifikacija prometa je še vedno zlo, ampak fosilna goriva so pa še bistveno večje zlo!
24.6.2021 0:29:01
Macolar
Veliko zlo so rudi potrošniki ki vsake dve leti potrebujejo nov avto. Kljub temu da je nova tehnika čistejša, se vse izniči ko se pretirano nabavlja.
24.6.2021 9:35:58
alfafil
No, to ni čisto enako kot, recimo, zamenjava telefona na vsake dve leti. Telefon zavržeš, avto pa kupi kdo drug, kateri si novega ne more ali noče kupit.
24.6.2021 11:27:59
KOMPRESOR
alfafil, razen če imaš Iphona, 6tka je že stara 7 let in še vedno dobro dela in tudi prodaš jo ko keks. Kaj pa je še večja zanimivost, da tudi razbite in povožene stare Iphone še vedno popravljajo.
24.6.2021 11:39:59
spartan
Zadnjič sem gledal vozni park v Sloveniji...dokler bomo furali 10 in več stare avtomobile, se ne more pričakovati, da bomo boljši pri izpustih Co2.
24.6.2021 14:33:38
etilometer
Vedno bolj nas zaslepujejo, me pa spominja tale elektrika na cepivo za covid samo lepo se govori o obeh zadevah vse kar je pa slabo je pa tabu tema ..
24.6.2021 15:01:18

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija