Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Leafova nova pesem
elektro   |   Nissan
Leafova nova pesem
Nissan je svojemu električnemu modelu Leaf namenil novo zvočno identiteto. Z varnostnim zvokom Canto, kar v italijanščini pomeni pesem, bo na svojo prisotnost ob nižjih hitrostih opozarjal pešce in druge udeležence v prometu.
Urša Prosenjak
16. julij 2021 | 0:18:00

Zamisel je nadgradnja zvoka, ki ga je Leaf imel že doslej, le da se bo zdaj spreminjal s hitrostjo avtomobila in s tem omogočal ostalim udeležencem boljšo predstavo o obnašanju avta. Nissan obljublja, da bo zvok jasno slišen, vendar ne bo preveč moteč. Zvok, ki se bo aktiviral sicer šele pri hitrosti 30 km/h, so razvili na Japonskem, a so ga prilagodili tudi za Evropo.

»Varnost je na prvem mestu, ne le za tiste za volanom, pač pa tudi za tiste v okolici avta,« je povedal Marco Fioravanti, regionalni podpredsednik za produktno načrtovanje v Evropi. »Z vse intenzivnejšo elektrifikacijo bo to zvok kmalu postal del zvočne kulise naših cest kot Nissanov značilni zvok, ki nas bo približal našemu cilju zmanjšanja števila smrtnih žrtev v prometu.«

Paul Speed-Andrews, vodja oddelka zvoka v evropskem Nissanovem tehničnem centru, je pojasnil, kako so zvok prilagodili za Evropo: »Ko smo razvili Canto, smo ga vgradili v model Leaf in izvedli objektivne in subjektivne ocene, da bi ga uskladili s pričakovanji evropskih kupcev. Pomembno je bilo, da je zvok skladen z novimi pravili, pa tudi, da se ujema s podobo znamke. Vedno smo bili pionirji varnosti in inovacij in veseli nas, da sooblikujemo prihodnost elektrifikacije.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Macolar
Bolj primerna bi bila pesem Ludacrisa - Move b*tch 🙂
16.7.2021 6:02:09

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija