Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Mesta z najdaljšim električnim dosegom
elektro   |   Statistika
Mesta z najdaljšim električnim dosegom
Na doseg električnih vozil močno vplivajo zunanje temperature in vremenski pogoji. Raziskava je razkrila, v katerih mestih na svetu bomo z enim polnjenjem prevozili največ, v katerih pa bomo morali polnilnico obiskati večkrat.
Urša Prosenjak
17. julij 2021 | 0:10:00

Električna vozila se najbolje obnesejo v toplejšem podnebju, brez ekstremnih temperaturnih nihanj. To je potrdila tudi raziskava portala carinsurance.ae, ki je z vozilom Tesla Model 3 preveril doseg v različnih mestih na različnih koncih sveta. Z enim polnjenjem je avto prevozil največ v avstralskem Sydneyu, grških Atenah in kalifornijskem Los Angelesu. V povprečju je Model 3 v teh mestih prevozil z enim polnjenjem 351 kilometrov. V vseh treh mestih znaša povprečna letna temperatura skoraj 18 stopinj Celzija. Na četrto mesto se je uvrstila portugalska prestolnica Lizbona s 349 kilometri, na peto mesto pa Mexico City s 346 kilometri.

Na drugem koncu lestvice so se znašla mesta, kjer je podnebje občutno hladnejše in je povprečna temperatura okoli 6 stopinj Celzija. Najpogosteje se morajo pri polnilnicah ustavljati vozniki električnih vozil na Islandiji. V Reykjaviku je Model 3 z enim polnjenjem prevozil le 296 kilometrov. Nekoliko bolje so jo odnesli estonski Tartu ter glavni mesti Finske in Norveške, Helsinki in Oslo, kjer je eno polnjenje zadostovalo za 307 kilometrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija