Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Prihod električnega tovornjaka preložen na prihodnje leto
elektro   |   Tesla
Prihod električnega tovornjaka preložen na prihodnje leto
Podjetje Tesla Motors je odložilo prihod svojega električnega tovornjaka Tesla Semi na naslednje leto.
Urša Prosenjak
28. julij 2021 | 0:46:00

Tesla Semi naj bi prvotno prišel na trg že leta 2019, kasneje so preložili njegov prihod na letošnje leto, zdaj pa so sporočili, da ga letos še ne bo. Kot so pojasnili delničarjem, je do odloga prišlo zaradi omejene dostopnosti baterijskih celic in težav v dobavni verigi.

Popolnoma električno tovorno vozilo so napovedali leta 2017, dve leti pred prvim načrtovanim prihodom. Njegov doseg naj bi bil 800 kilometrov, tovornjak pa naj bi imel tudi sistem avtopilot. Od leta 2018 je v okviru testiranja prepotoval ZDA samostojno in brez spremstva ter se popolnoma zanašal na Teslino omrežje polnilnic Supercharger. Lani je Elon Musk sicer izjavil, da je vse pripravljeno za serijsko proizvodnjo, vendar so težave s komponentami podjetju prekrižale načrte.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
IcEmAn
Z napovedmi pa nategujejo isto kot pri Alfi. No, razlika je ta, da imaš pri Tesli še budale (bodoče kupce), ki to prelaganje plačujejo......
28.7.2021 10:40:21
Xavier
Plačaš zato, da se postaviš v vrsto, ker si pameten, ne ker si budala
28.7.2021 19:19:03
macolar
Bolje je da prelagajo, kot da bi poslali faliran izdelek na trg in v roke kupcem. Je pa res, da sam tudi ne bi plačeval vnaprej. Boljše počakati, pa da vidiš če so se neučakanci slučajno opekli.
28.7.2021 19:45:20
skrivo
Zdaj je pa res kriza s sestavnimi deli, če jih še Tesla nima. Če si prvi kupec, imaš po navadi kak privilegij. Se pravi, da se splača biti v vrsti, če produkt izpolni pričakovanja, drugače pa pač popušiš. Kako že rečejo: "Kdor reskira profitira" (žal ta pregovor velikokrat ne pije vode).
28.7.2021 23:08:26

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija