Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
elektro   |   Predelava
Nova energija za starega Hrošča
Volkswagen ponuja predelavo klasičnih Hroščev v električna vozila.
Urša Prosenjak
6. september 2019 | 2:54:54

Po tem, ko je legendarni Volkswagnov Hrošč dočakal svoj konec, se zdaj vrača kot električno vozilo eBeetle ali eKäfer, ali po naše kar eHrošč. Volkswagen je v sodelovanju s stuttgartskim podjetjem eClassics razvil koncept predelave klasičnega hrošča v električnega.

»Električni hrošč združuje šarm klasičnega vozila z mobilnostjo prihodnosti,« pojasnjuje Thomas Schmall, predstavnik Volkswagna. »Prav tako želimo obstoječim lastnikom naših vozil ponuditi možnost strokovne predelave avta z najkvalitetnejšimi deli.« Ideja predelave klasičnih VW v električne sicer ni nova, je pa novost popoln električni pogonski sistem. Tehnična osnova je Volkswagnov model e-Up!.

Zračno hlajen štirivaljni motor bo tako zamenjal električni motor in enostopenjski menjalnik, kot ga poznamo pri modelu VW e-Up! Motor bo proizvedel 81 konjskih moči, kar je več, kot je ponujal Hrošč v preteklosti. Novi eBeetle bo težji od klasičnega predhodnika, razlog je 36,8 kWh baterija, ki je skoraj dvakrat toliko zmogljiva kot baterija v e-Up!, ki ima enak električni pogonski sistem.

Električni Hrošč bo lahko dosegel hitrost 150 km/h, z enim polnjenjem pa bo lahko prevozil 200 km. S hitrim polnilnikom se bo baterija v eni uri napolnila na 75% zmogljivosti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Cena?
6.9.2019 8:35:14
GTI
Baterije so zgleda namestili pod dno.
6.9.2019 13:09:00
spartan
To bo drago!
6.9.2019 13:15:08

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija