Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
:: promet
Slovenske avtoceste
15. januar 2021
Od danes naprej je na avtocesti A1 med Šentiljem in Koprom prepovedano prehitevanje težkih tovornih vozil nad 7,5 tone.
Inovacija
4. januar 2021
Ob preobilju svetlobnih reklamnih panojev in drugih znakov so semaforji vse manj izstopajoči in verjetnost, da spregledamo prometno signalizacijo, je večja. V Indiji so se s to težavo spopadni s pilotnim projektom.
Nenavadna nesreča
3. januar 2021
Na kitajski avtocesti je voznike presenetil nenavaden prizor. Neodločena voznica je kot kaže izbrala srednjo pot, ki pa se ni ravno obnesla.
Sodelovanje se nadaljuje
31. december 2020
Anže Albreht je tisti možakar, ki je pred nekaj leti začel voznike opozarjati na pomen ustvarjanja reševalnega pasu na avtocestah. Pri tem početju mu še naprej ob strani stoji tudi uvoznik za vozila Mitsubishi.
Kamere v avtomobilih
27. december 2020
Poljska policija je ubrala svoj način, kako prepričati voznike naj bodo med vožnjo strpni in da upoštevajo cestno prometna pravila.
Tovorni promet
19. december 2020
Grozljiv prizor je ujela kamera.
Split, Hrvaška
18. december 2020
Nek Splitčan, ki so ga policisti šele po objavi posnetka na spletu uspeli prepoznati in aretirati, je po hitrem postopku končal za zapahi.
Preskus otroških sedežev
9. december 2020
Novinarji pri AMZS-jevi izdaji Motorevija so z ostalimi kolegi iz vse Evrope opravili nov preskus otroških sedežev.
Preventivna akcija
2. december 2020
Anže, Tomaž, Anita, Gregor, Sandra, Uroš in Denis so tisti, ki vas bodo v prihodnjih dneh nagovarjali in spodbujali, da širite njihov poziv o posledicah, ki jih lahko prinese trenutek nepozornosti v prometu zaradi vinjenega stanja.
Nasvet
19. november 2020
Agencija za varnost v prometu je skupaj z DARS-om in slovensko policijo pripravila kratek video zapis, ki svetuje, kako ukrepati ob nenadni okvari vozila v predoru.
Preventivna akcija
11. november 2020
Alkohol in promet sta usodna kombinacija. Na to ob martinovem, ki je na sporedu danes, ko marsikdo rad pregloboko pogleda v kozarec, ponovno opozarjata Agencija za varnost prometa in Policija in pozivata k ničelni toleranci do alkohola v prometu.
Promet
7. november 2020
Jernej Vrtovec, minister za infrastrukturo, je preko svojega FB profila sporočil, da so se skupaj s predstavniki Darsa odločili uvesti nov ukrep, ki bo velja za voznike tovornih vozil, ki so težja od 7,5 tone.
Varnost
29. oktober 2020
Nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola, droge ali zdravil se večina voznikov zaveda, dokaj pogosto pa so tudi organizirane preventivne aktivnosti, ki na to še dodatno opozarjajo. Manj znano pa je dejstvo, da enako vpliva na zmožnosti vožnje dejavnik, ki je pogosto spregledan. Govorimo o psihofizičnem stanju voznika.
Raziskava
26. oktober 2020
Hude prometne nesreče so pogostejše v mraku. Raziskava, ki jo je izvedlo podjetje DS Automobiles, je pokazala, da naj bi nevarnost nesreče s smrtnim izidom bila ponoči kar petkrat večja.
PP Maribor
19. oktober 2020
Policijska uprava Maribor preiskuje video, objavljen na družbenem omrežju, kjer za volanom BMW-ja med vožnjo ni nikogar.
Poziv Policije in Agencije za varnost v prometu
16. oktober 2020
Ni potrebno posebej razglabljati, da je od danes dalje v veljavi odlok, ki prepoveduje prehode iz določenih regij, z namenom preprečevanja širjenja okužb. Obeta se vremensko ugoden konec tedna, zato policija in AVP odsvetuje vsa ne nujna potovanja.
Starejši vozniki
9. oktober 2020
Za starejše ljudi je lahko ključnega pomena, da ostajajo mobilni čim dlje in da so obenem tudi varni udeleženci v prometu. Za to lahko precej storijo sami, nujno pa je tudi, da ostali udeleženci razumemo njihove šibke točke in situacije, v katerih so ogroženi.
Raziskava
8. oktober 2020
Mladim voznikom se starejši zdijo prepočasni in zdi se jim, da se za volanom prepogosto zmedejo. Starejšim pa se vozniki začetniki zdijo preveč vihravi in nagnjeni k nepotrebnemu tveganju. Med obojimi pa so vozniki srednjih let, ki praviloma veljajo za najzanesljivejše. Toda nedavna ameriška raziskava je pokazala povsem drugačne rezultate.
Poljska
22. september 2020
Poljaki so objavili kolaž posnetkov nadzornih kamer, ki na enem mestu beležijo zelo veliko število prometnih nesreč.
Ne počnite tega
19. september 2020
Nadzorna kamera je ujela voznika Nissanovega terenca s prikolico, ki je na avtocesti iz neznanega vzroka izvedel zelo nevaren manever. Ta se je na srečo končal zgolj z nekaj manjšimi poškodbami in materialno škodo.
1 / 7

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija