Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
:: promet
Nova preventivna akcija
8. avgust 2020
Neprilagojena hitrost še vedno ostaja v vrhu med najpogostejšimi vzroki za prometne nesreče, ki se lahko končajo tudi s tragičnimi posledicami. Od ponedeljka do prihodnje nedelje bodo policisti poostreno preverjali, kako se vozniki držijo hitrostnih omejitev.
Varnost
2. avgust 2020
Sedemletnemu dečku iz Norfolka v Angliji je prehiter voznik povozil mačko. Še istega dne se je fantič odločil vzeti stvari v svoje roke in narediti vse, kar je v njegovi moči, da bi podobne pripetljaje preprečil.
Zavod VOZIM in partnerji
21. julij 2020
V poletnih mesecih in času dopustov je potrebno prometni varnosti posvečati vsaj toliko pozornosti, kot sicer, če ne še več. K odgovornemu vedenju v prometu pozivajo predstavniki Zavoda VOZIM skupaj s svojimi partnerji, med njimi tudi Toyota Slovenija.
Ogrožanje
21. julij 2020
Voznik je z nevarno vožnjo ogrožal ostale udeležence, svoje ravnanje pa posnel in objavil na spletu.
Nemčija
19. julij 2020
Nemčija na določenih avtocestnih odsekih nima omejene hitrosti, vse glasnejši pa so pozivi k spremembi sedanje ureditve. Mnenja javnosti so deljena. Portal Autoscout24 je med svojimi uporabniki preveril, kam se nagibajo.
Promet
17. julij 2020
V sklopu akcije Skupaj umirjamo promet so po Sloveniji postavili še 12 prikazovalnikov hitrosti.
Nevarna vožnja motorista
16. julij 2020
Novogoriški prometni policisti so v začetku tega meseca ujeli hudega prekrškarja in ga za nekaj časa odstranili s cest.
6. julij 2020
V zadnjih dneh so na nekaterih stranskih cestah na Obali znašle obvestilne označbe, ki na novo urejajo promet. Gre povečini za tiste ceste, ki jih vozniki-turisti uporabljajo ob gneči zaradi povečanega prometa ali nesreče.
Objestnost
1. julij 2020
V času prometnih konic se predvsem v mestih najdejo posebneži, ki so prešpricali avtošolo ali pa jim je vseeno, da v družbi in posledično tudi na cestah veljajo določene norme in pravila.
29. junij 2020
Konec šolskega leta in začetek poletnih počitnic je čas, ko je na cesti povečano število voznikov. V tem letnem času na svoj račun pridejo tudi motoristi, ki vendarle spadajo med šibkejše udeležence v prometu, saj je vsak padec oziroma zdrs usoden. A ti v hkrati lahko predstavljajo nevarnost, kajti prevečkrat običajno cesto zamenjajo z dirkaško stezo.
Prometna varnost
25. junij 2020
Na slovenskih cestah so policisti minuli teden poostreno preverjali psihofizično stanje voznikov.
Rusija
25. junij 2020
V Rusiji se zgodi vse mogoče, sploh na cestah in sploh imajo vsi Rusi, skoraj vsi, v avtomobilih tudi kamere.
25. junij 2020
Dars je začel voznike na avtocestah ponekod obveščati o potovalnem času.
Varnost
20. junij 2020
SUV je v trčenju s pešcem veliko nevarnejši od ostalih osebnih vozil.
Ukrep
18. junij 2020
Vožnja pod vplivom alkohola ostaja med glavnimi povzročitelji hudih prometnih nesreč. Nizozemci so se zato odločili za radikalen ukrep: vozniki, ki bodo vozili alkoholizirani, bodo okoli nog dobili posebno napravo, ki bo z analizo znoja nenehno spremljala njihovo stanje.
15. junij 2020
Z današnjim dnem se policisti v povečanem obsegu vračajo na ceste, kjer bodo preverjali, v kakšnem psihofizičnem stanju so vozniki. Prisotnost alkohola v krvi pri voznikih, ki povzročijo nesrečo, je spet v porastu. Na drugi strani o brutalni statistiki poročajo tudi tisti, ki jim s kasnejšo oskrbo pomagajo.
Morda niste vedeli
8. junij 2020
Na nekaterih odsekih slovenskega avtocestnega križa se bodo v prihodnje pojavljale nove talne in obcestne označbe, ki voznikom priporočajo primerno varnostno razdaljo. Slednja je ključna, da promet tekoče poteka in da v primeru nesreč ne prihaja do naleta.
Preventiva
31. maj 2020
Od jutri naprej bodo policisti posebej pozorni na prehitre voznike, saj je prav neprilagojena hitrost eden pogostejših dejavnikov za nastanek hudih prometnih nesreč. V tesni povezavi z njimi bodo tudi pri Agenciji za varnost v prometu, ki so pobudniki te akcije, hkrati pa bodo skušali na svoj način udeležence v prometu spodbuditi k spoštovanju cestno-prometnih pravil.
Prvi dan – maraton nadzora hitrosti
21. maj 2020
Policisti so sporočili analizo dogajanja včerajšnjega poostrenega nadzora merjenja hitrosti. Ujeli so 527 prekrškarjev, od tega jih je več kot polovica v naseljih, kjer je povečini hitrost omejena na 50 km/h.
Policija
19. maj 2020
To sredo in četrtek bo že šesto leto zapored na 629 lokacijah potekal maraton nadzora hitrosti. Aktivnosti za umirjanje prometa policisti sicer izvajamo skozi vse leto.
1 / 6

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija