Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
promet   |   Policija
V sredo in četrtek nadzor hitrosti - objavljamo lokacije
To sredo in četrtek bo že šesto leto zapored na 629 lokacijah potekal maraton nadzora hitrosti. Aktivnosti za umirjanje prometa policisti sicer izvajamo skozi vse leto.
Uredništvo
19. maj 2020 | 12:50:00

Zaradi epidemije covid-19 so letos odpadle številne aprilske aktivnosti, ki jih policija sicer izvaja z ostalimi deležniki, denimo prvi del vsakoletne akcije Hitrost. Ker pa se življenje počasi vrača v ustaljene tirnice, vozniki na ceste, veliko otrok pa v šolske klopi in vrtce, želi policija z napovedanim poostrenim nadzorom spodbuditi k umirjanju prometa, prometnim udeležencem pa zagotoviti varno pot do cilja in nazaj domov.,

Maraton nadzora hitrosti bodo izvedli šesto leto zapored. Izkušnje iz preteklih let kažejo na to, da policisti na dan nadzora ugotavljajo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. Takrat hitrost prekorači okrog 3,5 % voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol policija ugotavlja okrog 8 % prekoračitev.

Letos bodo policisti maraton nadzora hitrosti izvajali dva dneva, in sicer v sredo in četrtek, 20. in 21. maja 2020. Prisotni bodo na 629 vnaprej napovedanih lokacijah oziroma relacijah. Na omenjenih lokacijah bo delovalo okrog 205 policistov, hkrati pa bodo ostale policijske patrulje ob rednem delu prioritetno izvajale nadzor hitrosti, kar pomeni, da vozniki lahko pričakujejo dodatne policijske kontrole tudi na drugih lokacijah.

Preverite, kje bodo policisti merili hitrost.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija