Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
promet   |   Morda niste vedeli
Takšna je priporočljiva varnostna razdalja pri hitrosti 130 km/h
Na nekaterih odsekih slovenskega avtocestnega križa se bodo v prihodnje pojavljale nove talne in obcestne označbe, ki voznikom priporočajo primerno varnostno razdaljo. Slednja je ključna, da promet tekoče poteka in da v primeru nesreč ne prihaja do naleta.
Uredništvo Dars
8. junij 2020 | 10:46:00

S tako imenovanimi »strešicami«, ki so horizontalna označba, želijo voznikom omogočiti, da pri svojem slogu vožnje uporabljajo varnostno razdaljo. Poleg strešic je na vertikalnih tablah predpisano prometno pravilo, da je treba vzdrževati takšno razdaljo med vozili, ki je enaka razdalji med dvema narisanima strešicama.

Te so pri Darsu poskusno najprej začeli uvajati v začetku tega meseca na primorski avtocesti, med Logatcem in Vrhniko ter med Logatcem in Uncem v nasprotni smeri. Do konca junija bo takšen sistem vzpostavljen tudi na odseku avtoceste A2 med Grosupljem in Ivančno Gorico proti Novemu mestu, v poletnih mesecih pa še na štajerski avtocesti A1 med Vranskim in Šentrupertom v obeh smereh vožnje. 

Prvo poskusno označitev preventivne vsebine, ki opozarja na nujno ohranjanje varnostne razdalje, so pri Darsu izvedli že pred dvema letoma na gorenjski avtocesti A2 med počivališčem Povodje in Vodicami, jeseni 2018 pa so se strešice realizirale tudi na odseku gorenjske avtoceste med Naklim in priključkom Kranj zahod. 

Osnovno sporočilo teh akcij ostaja enako: pravilna je le tista vožnja, ki upošteva varnostno razdaljo. Vpliv omenjenih ukrepov se že odraža tudi v prometu - podatki števcev prometa kažejo, da vse več voznikov upošteva predpisano varnostno razdaljo pri vožnji.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
don CONSIGLIO
Oprostite, ampak res kdo misli, da bodo črte na cesti poskrbele za varnostno razdaljo in posledično varnost. Prosim DARS, da mi, kot davkoplačevalcu in plačniku vinjete, predstavi argumente, s katerimi se je odločil za tak poseg. Če imajo kje s tem pozitivne rezultate, ki jih lahko direktno pripišemo takemu označevanju. Dodatne črte namreč tudi zmanjšujejo oprijem v dežju (predvsem motoristom), ne razumem pa, kako bi lahko nekdo sledil tem črtam in njihovemu sporočilu. Enkrat ste že poskusili z nekimi mini grbinami naprej od Razdrtega (zdaj jih več ni) in z nevarnimi (spet predvsem za motoriste) lise idelne linije na Rakitno (idealna linija ni vedno enaka). Na koncu pa bi bilo zanimivo vedeti tudi znesek investicije v ta biser preventive in inventive. Lp, don CONSIGLIO
8.6.2020 13:17:15
Jože
DA bi lahko spoštovali te talne oznake v času koničnih ur, bi DARS moral najprej zgraditi še 3. vozni pas. V nasprotnem so to mokre sanje oz. bi moral vsak dobiti čas vključitve za na AC, da se ne bi gostota prometa preveč povečala, saj se bi v nasprotnem pretočnost zmanjšala...
8.6.2020 23:10:04
roberto
To je sicer lepo zamišljeno. Vendar pri nas pred corona-krizo niti slučajno ni bilo izvedljivo, ker je gostota prometa veliko prevelika. Sedaj je malenkost bolje in bi se morda celo dalo vsaj testirati to. Meni je včeraj zjutraj na primorki celo uspelo to držati en čas, dokler ni prišla večja kolona in je bilo tega konec.
9.6.2020 6:54:28
denis1304
Totalna neumnost in zapravljanje denarja. Pelješ se od LJ proti Vrhniki "normalno" 90-130 km/h in 5 sekund kasneje zaviraš, da se sproži ABS in greš 0 km/h ter gledaš, če bo tisti za tabo enako uspešen pri zaviranju.
9.6.2020 7:49:45

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija