Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
promet   |   Ukrep
Sledilna naprava zaradi alkohola
Vožnja pod vplivom alkohola ostaja med glavnimi povzročitelji hudih prometnih nesreč. Nizozemci so se zato odločili za radikalen ukrep: vozniki, ki bodo vozili alkoholizirani, bodo okoli nog dobili posebno napravo, ki bo z analizo znoja nenehno spremljala njihovo stanje.
Urša Prosenjak
19. junij 2020 | 7:00:00

Vsi podatki s te naprave bodo vsakodnevno poslani strežniku, nato pa jih bodo analizirali uradniki, pristojni za nadzor kršiteljev. Tako bodo situacijo spremljali 24 ur na dan, saj naprava meri količino alkohola vsake pol ure, ne le občasno z alkotestom.

Pilotni program je za zdaj postregel s spodbudnimi rezultati. Kar 71 odstotkov uporabnikov naprave se je odpovedalo uživanju alkohola. Dodatna težava je v tem, da je naprava precej velika, zato je uporabnikom v javnosti nelagodno, mnogi pa so celo razvili alergije.

Nizozemska naj bi letno izgubila do 4,2 milijarde evrov zaradi prometnih nesreč, kjer so povzročitelji pod vplivom alkohola, to pa je eden izmed korakov za zmanjšanje črne statistike.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija