Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
S podatkom o potovalnem času se lahko voznik izogne čakanju v koloni
Dars je začel voznike na avtocestah ponekod obveščati o potovalnem času.
Peter Pirkovič
25. junij 2020 | 11:14:00

Rešitev, ki jo nekatere evropske države poznajo že dolgo časa, je zdaj na voljo tudi na slovenskem avtocestnem križu. Na avtocestnih portalih voznikom sporočajo informacije o prometnih nesrečah, gostem prometu in ovirah na cesti. Včasih se na teh izpisujejo zgolj samo nasveti za voznike. No, zdaj med vsebino umeščajo še podatke o potovalnem času, z namenom, da bi vozniki morda uporabili nek drug izvoz in si morda tako prihranili čakanje v koloni oziroma hitreje prispeli na cilj. Prvi testni preskus so izpeljali pred kratkim na ljubljanski in mariborski obvoznici.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Zelo pametno. Nasploh ugotavljam, da DARS zadnje čase vedno bolje obvlada management izkušenj svojih strank. Majhen minus: pomanjkljive označbe okrog Golovca v obnovi. Ko pelje proti jugu, tujec mimogrede spregleda tistih par označb in se ob izhodu iz predora zelo težko znajde.
25.6.2020 12:44:34

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija