Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Najmlajši prometni policist
promet   |   Varnost
Najmlajši prometni policist
Sedemletnemu dečku iz Norfolka v Angliji je prehiter voznik povozil mačko. Še istega dne se je fantič odločil vzeti stvari v svoje roke in narediti vse, kar je v njegovi moči, da bi podobne pripetljaje preprečil.
Urša Prosenjak
3. avgust 2020 | 7:12:00

Mali Harry Cannell se je opremil z odsevnim jopičem in tablo z napisom »Počasi! Otroci in živali!« ter se postavil k cesti, kjer je hitrost omejena na 48 km/h. Mimovozeče voznike gleda v oči. Če oceni, da vozijo prehitro, jim nameni strog in očitajoč pogled, če pa vozijo dovolj počasi, jim pomaha in se jim nasmehne.

Njegova mama Claire je Harryjevo zgodbo in fotografije objavila na družabnem omrežju, kar je pritegnilo pozornost tamkajšnje policijske postaje. Policisti so obiskali dečka in pohvalili njegova prizadevanja. Dovolili so mu tudi preizkusiti radar. Harry je bil navdušen, še posebej zato, ker si tudi sam želi postati policist.

Tistega dne policisti niso ujeli nobenega prehitrega voznika na Harryjevi ulici. »Harry spodbuja varnost v prometu in opozarja na prehitro vožnjo,« so zapisali na Facebook profilu norfolške policije. »Prepričani smo, da bo nekoč odličen policist.«

Radarja Harry sicer ni smel obdržati, toda še naprej nadzira voznike in jih na svoj poseben način opozarja na umirjeno vožnjo, saj je prepričan, da s tem vendarle vsaj nekoliko pomaga k varnejšemu prometu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija