Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Prenovljeni tunel Golovec svetel kot dan
promet   |   Ceste
Prenovljeni tunel Golovec svetel kot dan
DARS je v soboto v promet vrnil prenovljeno zahodno cev tunela Golovec, ki ima kot prva nove standarde.
Artur Švarc
17. avgust 2020 | 10:45:00

Notranjost predora je dobila nujna vzdrževalna dela od tesnjenja razpok do nove asfaltne prevleke, ki je zamenjala staro betonsko in ima zdaj štiri plasti asfalta v debelini 34 centimetrov. Na novo so zastavili tudi drenažo in odvajanje vode, za potrebe električnega napajanja pa je bila dograjena tudi pogonska centrala na izhodni strani tunela.

Tisto, kar je očem najbolj vidno pa je nova bela odsevna barva predora in LED razsvetljava, ki skupaj dajeta povsem drugačen občutek. To je tudi prvi tunel z LED osvetlitvijo pri nas. V tunelu bodo v naslednji fazi vgradili tudi ventilatorje, za nadzor pa so namestili termalne kamere, s katerimi bo lažje zaznavati izredne dogodke.

Vzhodno cev tunela bo DARS obnavljal prihodnje leto poleti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
F1_tom
Asfalt v tunelu? A ni ponavadi beton ravno zaradi primera požara (asfalt se namreč topi).
17.8.2020 11:20:38
IcEmAn
Očitno noben gradbinec ni sposoben narediti betonske podlage za daljše obdobje. Samo spomni se trojanskih predorov (ko je bil cel halo zaradi spolzke podlage in so jo potem povsod šli rezkati). Sicer je pa že šentviški predor asfaltiran, pa še ene par drugih po Sloveniji.
17.8.2020 18:29:03

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija