Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
V enem tednu več kot štiri tisoč kršitev, največ v naselju
promet   |   Preventivna akcija
V enem tednu več kot štiri tisoč kršitev, največ v naselju
Policisti so med 10 in 16. avgustom izvedli enotedensko preventivno akcijo, v kateri so poostreno nadzirali hitrost. Ugotovili so kar 4.184 kršitev.
Uredništvo
20. avgust 2020 | 8:06:00

Neprilagojena hitrost je še vedno med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč z najhujšimi posledicami, zato policisti znova pozivajo k spoštovanju omejitev ter previdnejši in strpnejši vožnji.

Med vsemi obravnavanimi prekoračitvami hitrosti jih je bilo 643 izven naselja, 738 na hitrih cestah in avtocestah ter 2.803 v naselju. Za 3.965 prekrškov so bili izvedeni ustrezni postopki o prekršku, 219 voznikom pa so izrekli zgolj opozorila.

Namen tovrstnih preventivnih akcij je zmanjšati število prometnih nesreč in hude posledice, ki se zgodijo zaradi hitrosti, ki je še vedno med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč z najhujšimi posledicami. K umirjeni vožnji so poleg policije in agencije za varnost prometa med akcijo pozivale tudi legende slovenske košarke, njihovo skupno sporočilo pa je, da lahko za varnost v prometu največ naredimo sami.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija