Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Za volanom bodimo vedno trezni!
promet   |   Preventivna akcija
Za volanom bodimo vedno trezni!
Alkohol in promet sta usodna kombinacija. Na to ob martinovem, ki je na sporedu danes, ko marsikdo rad pregloboko pogleda v kozarec, ponovno opozarjata Agencija za varnost prometa in Policija in pozivata k ničelni toleranci do alkohola v prometu.
Uredništvo
11. november 2020 | 7:49:00

V tem tednu poteka nacionalna preventivna akcija za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu. Akcijo koordinira Agencija za varnost prometa v sodelovanju s Policijo, ki do 15. novembra 2020 po vsej Sloveniji izvaja poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov. Že prvi popit kozarec alkohola vpliva na voznikovo zaznavo in presojo ter upočasni njegove reakcije v prometu.

Alkohol ostaja širok družbeni problem, ki se v času epidemij krepi, kar na ceste prinaša povečano tveganje za prometne nesreče. Povzročitev smrtne prometne nesreče in poškodb pod vplivom alkohola ni zgolj nesreča, pač pa je to neodgovorna odločitev posameznika, ki sede za volan ali krmilo motorja in takšno dejanje povzroči. »Bodite 0,0 voznik, spoštujte ukrepe iz veljavnih odlokov za preprečevanje okužb in zajezitev epidemije, na nujne poti se odpravite odgovorno in s svojim ravnanjem prispevajte k umirjanju razmer,« svetujeta Agencija za varnost prometa in Policija.

V prvih desetih mesecih letošnjega leta je Policija ugotovila 10.624 kršitev s področja alkohola, v enakem obdobju lani pa 11.229. Izmed teh je bilo največ, kar 8.663 kršitev (v enakem lanskem obdobju 9.128) ugotovljenih pri voznikih osebnih vozil, 861 kršitev pri kolesarjih (v enakem lanskem obdobju 912), 531 pri voznikih enoslednih motornih vozil (v enakem lanskem obdobju 562) in 443 pri voznikih tovornih vozil (v enakem lanskem obdobju 460).

Agencija za varnost prometa je v tokratni akciji k sodelovanju povabila znane Slovenke in Slovence. Boštjan Nachbar, Ajda Rotar Urankar, Irena Yebuah Tiran, Rebeka Simonič Fink, Bernarda Žarn in Goran Hrvaćanin v kratkih osebnih sporočilih ozaveščajo slovensko javnost o odgovorni udeležbi v prometu in pozivajo k ničelni toleranci do vožnje pod vplivom alkohola.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Msport2
Tema seveda ni smešna, a kaj reči, ko pa imamo napitnico za himno... Pa še Kacin je pred tedni rekel, da se je "kužilo" v zidanicah pa "i šire", zdaj pa smo med medalisti po smrti na svetu v drugem valu. :-/
11.11.2020 11:10:56

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija