Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Odločen ne alkoholu za volanom!
promet   |   Preventivna akcija
Odločen ne alkoholu za volanom!
Anže, Tomaž, Anita, Gregor, Sandra, Uroš in Denis so tisti, ki vas bodo v prihodnjih dneh nagovarjali in spodbujali, da širite njihov poziv o posledicah, ki jih lahko prinese trenutek nepozornosti v prometu zaradi vinjenega stanja.
Uredništvo
2. december 2020 | 12:26:00

Ti ljudje imajo vsak svoj plemeniti poklic, ki ga opravljajo s srcem, a so pri tem izpostavljeni tistemu česar ostali ne vidijo. Hudim poškodbam s trajnimi posledicami, mrtvimi in žalujočimi. Anže Albreht je gasilec in reševalec, Tomaž Kapus policist, Anita Mrvar Brečko anesteziologinja, Gregor Prosen predstojnik Urgentnega centra UKC Maribor, Sandra Radoš Krnel zdravnica, Uroš Tominc travmatolog, Denis Vihar pa diplomirani zdravstvenik. Vsi omenjeni imajo enako sporočilo za vse :»Varujmo življenja, vozimo trezni!« 

Čeprav bo letošnji december drugačen, kot smo ga vajeni, je pričakovati, da bodo alkoholne pijače tudi letos stalnica tega meseca. Alkohol močno vpliva na kritično presojo za varno udeležbo v prometu in je pomemben dejavnik tveganja za nastanek prometnih nesreč.

Pri agenciji za varnost prometa s partnerji opozarjajo: »Zloraba alkohola je v prometu botrovala vsaki tretji smrtni žrtvi na slovenskih cestah in premnogim poškodbam. Do konca letošnjega novembra je po trenutnih podatkih v 1.256 prometnih nesrečah, povzročenih pod vplivom alkohola, umrlo 26 oseb, 113 je bilo hudo in 439 lažje telesno poškodovanih. Toda številke ne morejo izraziti stisk družin in bližnjih, ki so jih ponesrečenci pustili za seboj. Varujmo življenja, vozimo trezni!« 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija