Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Opel Astra Sports Tourer
Podaljšana Astra
Z današnjim dnem na slovenski trg vstopa kombi izvedba Astre, ki bo na zadku nosila oznako Sports Tourer oziroma ST.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
21. december 2010 | 14:40:58

Kombi izvedba, sicer zelo popularne Astre, prihaja na slovenski trg natanko leto dni po premiernem nastopu njena krajše sestre. V prihodnjem letu bo Astra Sports Tourer predstavljala dobro četrtino celotne prodaje Astre (letošnje leto zaključujejo s 1889 prodanimi Astrami), kar v številkah pomeni okrog 400 prodanih primerkov. 

Od svoje običajne sestre se kombi izvedba razlikuje le v zadnjem delu, kjer je zagotovljen dovolj velik prostor. Ergonomičen sistem zlaganja zadnjih sedežev FlexFold omogoča povečanje prostornine prtljažnika s 500 litrov na 1550 litrov, s pritiskom na stikalo. Sistem samodejno sprosti vpetje in posamično preklopi oba dela, v razmerju 60/40 deljivega naslonjala zadnjih sedežev. Oplovi inženirji so sistem zasnovali tako, da pred podiranjem naslonjala ni potrebno odmakniti varnostnega pasu. Z naprej preklopljenima deloma naslonjala zadnjih sedežev znaša dolžina prtljažnika 1835 milimetrov, kar je za 28 milimetrov več, kot pri dosedanji Astri z nahrbtnikom. Astra Sport Tourer ima na voljo tudi posebno prekrivalo prtljažnika, ki ga je mogoče sprostiti iz ležišča in zložiti z dvema preprostima dotikoma. Prekrivalo preprostega dostopa Easy Access Cover zdrsne navzgor ob dotiku ter tako nemudoma omogoči vstavljanje in dvig manjših predmetov. Ko uporabnik prekrivala ne potrebuje, je mogoče tega odstraniti in ga pospraviti v dvojno dno prtljažnika.

Nikakršnih sprememb ni niti na področju pogonskih sklopov. Pri Astri ST je možno izbirati med tremi dizelskimi in petimi bencinskimi motorji, z razponom moči od 74 kW (100 KM) do 132 kW (180 KM), tej pa so povezani tako z ročnim kot samodejnim menjalnikom. Na slovenskem trgu bodo kupci Astre Sports Tourer izbirali med tremi paketi opreme (Essentia, Enjoy, Cosmo in Sport), cena najosnovnejše verzije znaša 14.990 evrov, najdražja pa se baha s ceno 24.680 evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija