Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Mercedes razred S
Z nadgradnjami postaja še boljši
Naše ceste so v teh dneh bogatejše za prenovljeno zastavonošo Mercedesove palete, ki, po besedah odgovornih pri zastopniku, v povprečju najde enega kupca na mesec. A s prenovljeno izdajo razreda S upajo na prodajo, ki bi na letni osnovi prinesla od 20 do 25 novih kupcev.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
21. september 2017 | 17:12:54

cenik.pdf

Mercedesov razred S dimenzijsko in oblikovno ostaja enak. Robert Lešnik, ki pri tej znamki skrbi za zunanjo obliko osebnih avtomobilov, tokrat ni imel pretirano težkega dela. Rahlo drugačna je podoba sprednjega dela, kjer je opazno spremenjena sprednja maska, LED žarometi (Multibeam LED), ki zmorejo razsvetljevati vse do 650 m, zadek prinaša novo vsebino LED luči, nova pa je tudi ponudba 7 različnih platišč do velikosti 20-palcev. 

V notranjosti so najbolj opazne spremembe na armaturni plošči z dvema novima 12,3-palčnima zaslonoma visoke ločljivosti, novim volanom, novo vgrajenimi materiali, seveda pa ne gre spregledati visoke ravni udobja in prestiža ter prostornosti. Omembe vreden je tudi sistem Energizing Control, ki omogoča inteligentno kombiniranje dišav, barv, zvoka in masaže, svoj del k sproščenemu udobju pa prinaša še možnost napredne ambientalne osvetlitve, kjer je na voljo 64 različnih barv.

Še največ novega je na področju tehnike. Pri izbiri motorjev bodo kupci imeli na voljo  izboljšan trilitrski dizel z 250 kilovati (340 KM), ki se predstavlja pod oznako S400d in ima od predhodnika 60 kW več moči, v različicah S450 in S500 bo vgrajen trilitrski šestvaljni bencinski motor z 270 oziroma 320 kilovati, a posebnost tega je v tem, da ima vgrajen integriran zaganjalnik in alternator v enotni električni napravi, ki se nahaja med motorjem in menjalnikom. Jermen tako ni več prisoten, omenjena električna naprava pa je prevzela določene funkcije motorja, kot sta npr. vodna črpalka in kompresor klime, hkrati pa bo omogočala določene hibridne funkcije, ki so bile prej na voljo zgolj pri priključno hibridnih vozilih (funkcija Boost pri prisilnem polnjenju, rekuperacija energije in nadgrajeno delovanje sistema start-stop). Poleg naštetih bo na voljo še S350d s trilitrskim dizlom z 210 kilovati moči, medtem ko bodo vrh ponudbe predstavljali S600 z V12 motorjem, S63 AMG s 4.0 V8 motorjem,  S65 AMG s 6.0 V12 motorjem, slednji pa bo na voljo tudi v najdražjemu Mercedes-Maybachu S650. Vsi motorji, z izjemo različice V12, so opremljeni z 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Pri tehnoloških izboljšavah velja omeniti še funkcijo Magic Body Control, ki je na voljo le pri določenih različicah. Sistem deluje v sodelovanju s kamero in aktivno prične delovati z izbiro voznega programa Curve. Pri hitrosti od 25 do 150 km/h omogoča bočno prilagajanje karoserije do 2,65 stopinj in tako bistveno zmanjša vpliv centrifugalne sile na potnike, do hitrosti 140 km/h pa s pomočjo skeniranja cestišča skrbi za optimalno blaženje koles za največjo raven udobja.

Priključni hibrid S560 e na ceste prihaja v sredini leta 2018. Velikost napetostne baterije ne bo večja, izboljšali pa se bosta kapaciteta baterije iz 8,7 kWh na 13,5 kWh in moč iz 85 kW na 90 kW. Hkrati je to tudi edini Mercedes, ki trenutno še nima cene. Osnovni S v Sloveniji stane dobrih 100 tisočakov, medtem ko izvedba Maybach dosega vrtoglavo ceno 305 tisoč evrov. A takšne cene so tudi posledica pohlepnega državnega aparata, ki je avtomobilskim trgovcem v zadnjih letih naložil nove obdavčitve.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija