Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Ni za nas: Toyota Century
Kontraadmiral
Pri Toyoti so pred tokijskim salonom predstavili tretjo generacijo svoje retro admiralske ladje Century.
Marko Hanželič
9. oktober 2017 | 10:27:37

Avtomobil je namenjen le domačemu  trgu, dobrih 5,3 metra dolga limuzina pa je kljub retro videzu opremljena z najboljšim , kar premore Toyota. Na spisku serijske opreme tako najdemo LED-žaromete, prilagodljivo zračno vzmetenje, ki v kombinaciji s posebej za limuzino razvitimi kolesi skrbi za maksimalno udobje med vožnjo ter asistenčne sisteme za vosnika, ki jih pri Toyoti označujejo z nazivom Safety Sense P.

Razkošne zunanje mere seveda pomenijo veliko prostora v notranjosti, a sta v drugi sedežni vrsti ločena sedeža z masažno funkcijo, potnika pa se lahko razvajata tudi s pomočjo infozabavnega sistema ali avdio sistema z 20 zvočniki ali delata na priročnih mizicah.

Pod motornim pokrovom je petlitrski V8, ki mu pomaga še elektrika, a o samih zmogljivostih pri japonski znamki še molčijo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs | 9.10.2017 14:34:50
Temu se pa reče velika zvestoba prvotnemu konceptu. Kljub temu, da je tako grd, ga to dela že prav simpatičnega. Ko bom imel hišo s stebrički, oboki in dvema kamnitima levoma ob vhodu, bi želel, da pred njo stoji prav takšen avto.
klemens | 9.10.2017 16:12:06
Kakšen itison pa je to na sedežih in vratih?
jjs | 9.10.2017 16:58:28
Stare šole velur, če mene vprašaš. Meni osebno se ta material bolj dopade, kot usnje, a so ga v Evropi počasi umaknili zaradi...alergij. Japonci s tem nimajo težav, ker ves čas nosijo maske čez usta in nos. Ko omenjaš vrata - notranje obloge in lesena letev na zadnjih vratih me spominja na kakšen železniški vagon. Kot pravim, zadeva ima svoj šarm.
klemens | 10.10.2017 23:53:19
Ima svoj šarm, je retro 90ta. Vseeno bi se lahko malo bolj potrudili, ker izgleda, kot da je nek oblikovalec zaspal v tistem času Mini je lepo napredoval npr. Tudi sam imam raje alcantaro od drugih vrst usnja.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija