Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Ni za nas: Toyota Century
Kontraadmiral
Pri Toyoti so pred tokijskim salonom predstavili tretjo generacijo svoje retro admiralske ladje Century.
Marko Hanželič
9. oktober 2017 | 10:27:37

Avtomobil je namenjen le domačemu  trgu, dobrih 5,3 metra dolga limuzina pa je kljub retro videzu opremljena z najboljšim , kar premore Toyota. Na spisku serijske opreme tako najdemo LED-žaromete, prilagodljivo zračno vzmetenje, ki v kombinaciji s posebej za limuzino razvitimi kolesi skrbi za maksimalno udobje med vožnjo ter asistenčne sisteme za vosnika, ki jih pri Toyoti označujejo z nazivom Safety Sense P.

Razkošne zunanje mere seveda pomenijo veliko prostora v notranjosti, a sta v drugi sedežni vrsti ločena sedeža z masažno funkcijo, potnika pa se lahko razvajata tudi s pomočjo infozabavnega sistema ali avdio sistema z 20 zvočniki ali delata na priročnih mizicah.

Pod motornim pokrovom je petlitrski V8, ki mu pomaga še elektrika, a o samih zmogljivostih pri japonski znamki še molčijo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Temu se pa reče velika zvestoba prvotnemu konceptu. Kljub temu, da je tako grd, ga to dela že prav simpatičnega. Ko bom imel hišo s stebrički, oboki in dvema kamnitima levoma ob vhodu, bi želel, da pred njo stoji prav takšen avto.
9.10.2017 14:34:50
klemens
Kakšen itison pa je to na sedežih in vratih?
9.10.2017 16:12:06
jjs
Stare šole velur, če mene vprašaš. Meni osebno se ta material bolj dopade, kot usnje, a so ga v Evropi počasi umaknili zaradi...alergij. Japonci s tem nimajo težav, ker ves čas nosijo maske čez usta in nos. Ko omenjaš vrata - notranje obloge in lesena letev na zadnjih vratih me spominja na kakšen železniški vagon. Kot pravim, zadeva ima svoj šarm.
9.10.2017 16:58:28
klemens
Ima svoj šarm, je retro 90ta. Vseeno bi se lahko malo bolj potrudili, ker izgleda, kot da je nek oblikovalec zaspal v tistem času Mini je lepo napredoval npr. Tudi sam imam raje alcantaro od drugih vrst usnja.
10.10.2017 23:53:19

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija