Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Porsche 911 Carrera T
T kot Touring
Pri Porscheju so držali obljubo o modelih za specializirano občinstvo in predstavili 911 Carrera T.
Marko Hanželič
23. oktober 2017 | 9:53:04

Porsche 911 Carrera T (Touring) je pravzaprav cenejša različica modela 911 R, za inspiracijo pa jim je služil model 911 T iz leta 1968, kar pomeni, da so ohranili trilitrsko boksersko zasnovo motorja z dvema turbinama, ki jo poznamo iz običajne Carrere, namesto atmosferskega pogonskega agregata iz modela R.

Kakorkoli že, moči je še vedno za spoštljivih 370 vrancev, navora za 460 Nm, v kombinaciji z ročnim menjalnikom pa vse skupaj zadošča za šprint do stotice 4,3 sekunde, kar je za desetinko hitreje kot pri običajni Carreri. Z opcijskim dvosklopčnim samodejnim menjalnikom omenjena vrednost pade na štiri sekunde, za ustrezne športne užitke pa je na krovu tudi mehanska zapora diferenciala, PASM športno podvozje in opcijsko štirikolesno krmiljenje. Zunanji videz olepšuje tudi edinstvena barvna kombinacija in nekaj športnih detajlov v notranjosti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija