Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Opel Grandland X
Oplova družina terencev se krepi s francoskim znanjem
Po Mokki X in Crosslandu X, je zdaj napočil trenutek še za največjega Grandlanda X na slovenskem trgu. Vsi trije skupaj, kot družina terencev, naj bi v prihodnjem polnem letu pri Oplu predstavljali okrog dva tisoč prodanih vozil.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
25. oktober 2017 | 15:53:47

cenik.pdf

Ni nikakršna skrivnost, da je Grandland X pravzaprav nastal na osnovi Peugeotovega 3008, temu posledično pa je po njem povzel kar nekaj karakternih lastnosti, medtem ko so mu Oplovci narisali povsem svojo obliko, ki bo pri kupcih nenazadnje odločujoči faktor. S 4,48 metra dolžine in z 2,67 metra dolgo medosno razdaljo Grandland X ponuja obilo prostora, tako za potnike kot za prtljago v zadnjem delu avtomobila, kjer je v osnovi 514 litrov prostora (možno povečati na 1652 litrov), dodatno pa je na voljo še samodejno odpiranje prtljažnih vrat. Uporabnike na sprednjih sedežih bodo ob doplačilu razvajali ergonomski sedeži s AGR certifikatom, v zimskem času lahko prav pride ogrevan volanski obroč, dovolj svetlobe v potniški kabini zagotavlja panoramsko stekleno strešno okno, medtem ko bo osrednja multimedija Intellilink omogočala povezavo Androidovih in Applovih izdelkov. Obenem ne bo manjkal niti OnStar (serijsko od drugega paketa dalje), brezžično indukcijsko polnjenje in ozvočenje Denon, za učinkovito vožnjo ponoči Oplovci ponujajo še LED žaromete.

Oplov Grandland X bo v začetni fazi na voljo le z 1,2-litrskim turbo motorjem s 96 kilovati moči in 1,6-litrskim dizlom z 88 kilovati. Oba motorja lahko dopolnjuje sodoben šeststopenjski samodejni menjalnik, za katerega je potrebno doplačati 1500€ dodatka. Prihodnje leto ponudbo dopolnjujejo še z dvolitrskim dizlom s 132 kW, na nedavnem salonu v Frankfurtu pa so Oplovi šefi napovedali uvedbo Grandlanda X kot priključnega hibrida. Štirikolesnega pogona pri tem avtomobilu ni na voljo, čeprav ga konkurenca v večini ponuja, a zato obstaja alternativa. Elektronski nadzor oprijema IntelliGrip, ki je na voljo za doplačilo 290€ ali 390€-odvisno od paketa), zagotavlja varen prenos moči na cesto in izboljšan oprijem v vseh letnih časih in na vseh podlagah. Voznik lahko izbira med petimi voznimi načini. Sistem nato prilagodi porazdelitev navora sprednjim kolesom, omogoči prosto vrtenje koles, če je to potrebno, s samodejnim samodejnim menjalnikom pa prilagodi tudi točke prestavljanja in odziv stopalke za plin. 

Grandland X je v Sloveniji na voljo s tremi paketi opreme in že osnova (Selection) ponuja bogat spisek opreme. Opremljen z bencinskim motorjem vstopni Grandland X v Sloveniji stane 20.490€, medtem ko izbira dizla nakup podraži za 1500€. Predstavniki Opla za letošnje leto napovedujejo okrog nekaj čez 100 prodanih primerkov, bolj pestro pa bo dogajanje prihodnje polno leto, ko imajo v načrtu prodati vsaj 600 vozil. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
shark911
Nek elektronski nadzor oprijema ponujejo kot alternativo 4x4 pogonu? Saj niso resni! Naj probajo s tem speljat iz malo višjega snega ali blata,pa jim bo hitro jasno,da tak sistem niti slučajno ne more nadomestit 4x4 pogona...
25.10.2017 16:38:38
shark911
Drugače pa lep avto,nimam nekih pripomb niti na zunanjost niti na armaturko! Kdaj bo na voljo priključni hibrid?
25.10.2017 16:39:55
alfafil
Še eden lepotec, poleg Tucsona, 3008, Kaškaja in Kadjara.
25.10.2017 20:07:00

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija