Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Citroen C3 Aircross
V tekmo za kupce s terenskim malčkom
Citroen z novim C3 Aircrossom nadomešča praznino za upokojenim C3 Picassom. Teoretično, čeprav se tem primerjavam odločno upirajo. A ker so enoprostorci na robu preživetja, so raje preskočili v dobičkonosen segment športnih terencev, kjer računajo, da bi prihodnje polno leto v Sloveniji prodali preko 350 dobro opremljenih primerkov.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
27. oktober 2017 | 17:20:01

cenik.pdf

C3 Aircross je z dolžino 4,15 metra precej kompakten avtomobilček, s katerim je možno zaviti tudi z asfaltnih površin in osvojiti bližnji vrh v želji po nekoliko večji pustolovščini. Oblikovno precej podoben C3 ima za potrebe terenske vožnje nekaj znanih terenskih dodatkov v obliki zaščitne plastike na blatnikih ter sprednjem in zadnjem odbijaču, tu je tudi dodatna zaščita za podvozje in motor, a najbolj pomembna sta dodatka Grip Control (dodatnih 400€), ki nadomešča štirikolesni pogon, in sistem za pomoč pri spustu po strmini (Hill Assist Descent). Notranjost je povsem sorodna s tisto iz klasičnega modela C3, ki bo poleg udobja kupce prepričevala tudi z dejstvom, da je vanj možno naložiti do 2,4 metra dolge stvari. Seveda, to je možno ob upoštevanju, da preklopimo naslon zadnje klopi in naslon sovoznikovega sedeža. Omembe vredno je tudi dejstvo, da ima malčke v zadnjem delu za 410 litrov osnovnega prostora.

Kupcem v Sloveniji bo C3 AirCross na voljo s tremi bencinskimi in dvema dizelskima enotama. 1,2-litrski trivaljnik bo na voljo s 60, 81 in s 96 kilovati, medtem ko bo 1,6-litrski dizel na voljo v 73 in 88-kilovatni izvedbi. Samodejni menjalnik bo na voljo le za bencinski motor z 81 kilovati moči. 

Tako kot klasični C3 je tudi novi terenski brat obdarjen z večino uporabnih in naprednih sistemov, ki so bolj ali manj na seznamu za doplačilo. Med drugim C3 AirCross ponuja prostoročni dostop in zagon, barvni osrednji zaslon za prikaz podatkov, kamero za pomoč pri vzvratni vožnji, parkirnega asistenta, samodejno zaviranje v sili (na voljo šele po novem letu), opozorilnik nenamerne menjave voznega pasu, sistem za nadzor mrtvega kota, prepoznavanje prometnih znakov za omejitev hitrosti in priporočilo za hitrost vožnje, samodejni preklop med dolgimi in zasenčenimi lučmi ter opozorilnik na voznikovo nepozornost.

V Sloveniji bo Citroenov terenski malček na voljo od 14.090€, glede na dosedanje izkušnje pa gre verjeti, da bo največ povpraševanja po izvedbi s 110 konji in paketom opreme Feel, ki stane nekaj več kot 16 tisoč evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Jon
Grip control nadomesca 4x4 po novem?? Juhej...
28.10.2017 11:53:02
Alfafil
In zakaj potrebujejo C4 cactus v ponudbi? Saj sta si zelo podobna v vsem.
29.10.2017 10:03:03

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija